carregant...
Normal de la Paret del Pont

Integral Normal-Joe Pinto a la Paret del Pont

La Noguera Sant Llorenç de Montgai

novembre 16, 2011 11:49 pm
Valoració: ***

Segurament la modesta Normal de la Paret del Pont ha estat una de les primeres vies per molts escaladors de ponent. Dues tirades senzilles i amb roca més bona del que pugui deixar entreveure una primera ullada són prou al·licient per repetir aquesta tranquil·la via, que pot servir per completar un dia d’escalada a Sant Llorenç. La tirada de la Joe Pinto hi afegeix un toc de picant i ens permet escalar uns metres més acabant d’arrodonir l’itinerai.

 • Via: Integral Normal-Joe Pinto
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai- Paret del Pont
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts i espits
 • Material: 6 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç i aparquem el vehicle just abans de creuar el pont. Les vies es troben a la paret de davant. Només haurem de creuar el pont i enfilar-nos fins la feixa i tirar cap a l’esquerra fins localitzar el peu de via, una trentena de metres a l’esquerra de la Neura.

L1(IV+)

La primera tirada és una agradable escalada en placa, amb roca millor del que pugui semblar a primera ullada. La reunió la muntem en un còmode relleix. 35 metres.

L2(V-)

Sortim de la reunió cap a la dreta per després continuar recte amunt. La màxima dificultat de la tirada la trobem a l’hora d’enfilar una pnaxeta, que superem fàcilment mercès a les preses agraïdes. Fem la reunió a una feixa. 20 metres.

L3(6a+)

Aquesta tirada és la més exigent tècnicament del recorregut. Concentra les dificultats als primers metres, on primer haurem de superar un curt tram balmat que ens deixa sobre un llavi; un cop al damunt d’aquest haurem d’atacar un altre tram desplomat (no anar a la dreta, variant), on tocarà tibar sobre bones regletes fins sortir a terreny més amable. Fins a la reunió ens restarà un agradable tram de placa amb bona roca. 25 metres.

Descens:

Amb doble corda de 60 un ràpel fins a peu de via; sinó rapelant des de les reunions (totes equipades amb anella).

El que més m’ha agradat:
 • Molt ràpida, ideal per arrodonir el dia o per quan el temps es presenta molt insegur.
 • Bona roca, tot i les aparences.

Potser també et pot interessar:

Ajuda'ns a mantenir Escalatroncs

Seria increïble que ens ajudessis a finançar el hosting amb un petit donatiu :)

Ajuda'ns a mantenir Escalatroncs

Seria increïble que ens ajudessis a finançar el hosting amb un petit donatiu :)