carregant...

Kollegats a la Paret del Pessó

Collegats Pallars Jussà

desembre 19, 2016 10:44 pm
Valoració: ***

Hi ha vies pensades pel gaudi del personal, la Kollegats n’és un clar exemple. Més de 300 metres de recorregut completament equipats amb sòlids parabolts sobre una roca de bona a excel·lent en són les principals causes. L’aventura però, com sempre en aquests casos, la deixem a peu de via.

 • Via: Kollegats
 • Zona: Collegats – Paret del Pessó
 • Dificultat: 6c (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 330 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes
 • Orientació: Est i sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de la Pobla de Segur prenem la carretera N-260 direcció Sort. Seguim i deixem enrere l’àrea de descans de la Figuereta i un cop passat el primer túnel aparquem el vehicle a un aparcament que trobem a mà esquerra (per 5 vehicles). Continuem a peu direcció la Cova de la Serp i de seguida veurem el pany per on transcorre la via. Un corriol surt a mà dreta fins a peu de via.

La via:

La primera part de la via transcorre pel vessant est, per a partir de la tercera tirada anar a buscar l’evident esperó que domina el sector amb orientació sud. A tenir en compte perquè depenent de l’època de l’any podem quedar garratibats o calcinats.

El segon llarg és el que concentra les màximes dificultats, amb una sortida de la reunió rabiosa i una secció a mitja tirada prou entretinguda.

La tercera tirada marxa descaradament a la dreta anant a buscar el terreny més noble i de passada tirant-se a sobre de la clàssica Oriflama.

Les darreres tirades són més senzilles, amb les assegurances espaiades quan la dificultat és baixa.

Descens:

Des del final de la via prenem un corriol que marxa cap al sud i al cap de pocs metres ens deixa a la ferrada de descens, Un cop haguem baixat la ferrada prenen un corriol que baixa cap al nord i passa pràcticament per l’inici de la via.

Potser també et pot interessar:

Ajuda'ns a mantenir Escalatroncs

Seria increïble que ens ajudessis a finançar el hosting amb un petit donatiu :)

Ajuda'ns a mantenir Escalatroncs

Seria increïble que ens ajudessis a finançar el hosting amb un petit donatiu :)