Alt Urgell Coll de Nargó

Cainejo a la paret del Grau

** 18 agost, 2008

LDe les diferents parets de Coll de Nargó la paret del Grau és la més destacada. Amb un calcari excepcional hi ha obertes una trentena de vies. La Cainejo és una ascensió curta i ràpida, totalment equipada i amb les reunions rapelables; ideal per combinar amb altres vies de la paret.

 • Via: Cainejo
 • Zona: Coll de Nargó – Paret del Grau
 • Dificultat: V (D)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 50 metres
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 8 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració:**

Aproximació:

Anant per la carretera C-14 ens desviem a Coll de Nargó. Un cop dins el poble agafem la carretera de Tremp (L-511), sortint del poble hi ha un desviament a mà dreta que va cap a les escoles. Agafem aquesta carretera (estreta i asfaltada) i seguim fins un altre desviament cap a la dreta direcció a Montanisell, aquesta carretera continua asfaltada uns metres per convertir-se en una pista transitable amb un turisme. Hem de seguir fins que arribem a Les Agulles, on aparcarem. Des d’aquí l’aproximació és evident (10 minuts)

L-1(V)

Sortim amunt amb lleugera tendència a la dreta per després continuar recte fins a un petit extraplom. Aquí trobem un petit diedre que seguim fins a trobar-nos escalant en una bona placa fins a la reunió. 25 metres.

L-2(V)

Sortim recte amunt per una placa bastant vertical. Enseguida tomba i seguim fins a la reunió. 25 metres.

Descens:

Per la mateixa via en dos ràpels

[elfsight_instagram_feed id="1"]