Agulles Montserrat

La GAM de La Portella Petita

**** 26 Agost, 2008

La GAM de la Portella Petita és un altre petit clàssic d’Agulles. Tot i que en lliure té un pas de 6a+, si la fem en artificial ens queda una via homogènia i recomanable per prendre contacte amb vies de tall clàssic montserratí.

 • Via: GAM
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: 6a+ (D+)
 • Dificultat obligada: V/Ao
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 100 metres
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 6 cintes i un estrep si fem el pas d’artificial
 • Orientació: Sud
 • Valoració:****

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Massana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quan metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a ma dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Abans d’arribar passarem pel peu de la Portella Petita.

L1(III+)

El primer llarg és una rampa de tercer grau que porta fins la primera reunió. Hi ha una assegurança a mitat de tirada. 35 metres.

L2(6a o V/Ao)

A la sortida de la reunió trobem un pas de 6a, que podem resoldre en Ao. Després continuem per una placa vertical amb bones preses, fins arribar a la segona reunió, que la fem dins una característica bauma. 25 metres i 5 parabolts.

L3(6a+ o IV/Ao)

La sorida de la segona reunió es fa anant cap a l’esquerra. Està protegida per un parabolt i un clau. Si no volem fer el 6a+, que és un pas de bloc bastant sobat, podem sortir en artificial. Un cop superat aquest punt continuem anem pujant per l’aresta, primer més vertical i enseguida suavitzant-se fins al cim. 3 Parablots i un clau per 40 metres.

Descens:

El descens el fem amb un ràpel per la cara est… La millor manera d’entrar a la  regió d’Agulles.