Clot de la Mònica Montserrat

L’Aresta Est de la Pastereta

** 27 Agost, 2008

L‘Aresta Est de la Pastereta és una via senzilla sense cap dificultat tècnica ni cap compromís. Ideal per iniciar-se en via llarga, ens permet escalar als matins d’hivern amb un bon sol i a les tardes d’estiu amb ombra.

 • Via: Aresta Est
 • Zona: Montserrat – Clot de la Mònica
 • Dificultat: V- (BD+)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 80 metres
 • Equipament: Equipada amb parabolts i espits (xapes verdes)
 • Material: 8 cintes
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració:**

Aproximació:

Entrem a Collbató pel Passeig Llonganies i girem a mà dreta pel Passatge Fumada. Seguim fins al carrer de la Muntanya (esquerra), que mena al carrer Pau Bertran. Continuem fins al final, que es converteix en una pista en bon estat. Continuem per la pista uns 900 metres i aparquem a la banda dreta. Deixem el cotxe al costat de la pista i seguim el camí de marques blaves que al cap d’una estona es converteix en un corriol. Seguim el corriol fins que trobem una desviació a mà dreta que ens porta a la cara oest de La Pastereta.

L1(V-)

El primer llarg és el més fi de la via. 20 metres.

L2(IV+)

La segona tirada comença amb una sortida de la reunió prou vertical, però que de seguida es tomba. 20 metres.

L3(IV)

Aquesta és la tirada més llarga de la via, que es tomba definitivament. 40 metres. Recordar que tota la via està equipada amb xapes verdes (spits i parabolts) i que es pot rapelar des de les tres reunions.

Descens:

Un sol ràpel de 60 metres justos o bé dos de 30 per la mateixa via.