Els Ports Tarragona

Tintin a les Moles

** 28 agost, 2008

Les Moles del Don es troben a l’Estret d’Arnes, a prop de l’Horta de Sant Joan. Són parets no gaire altes, de conglomerat molt semblant al de Montserrat, amb vies de diferents graus i compromisos. La via “Tintin a les Moles” és la més fàcil d’aquest sector i ens serveix per prendre un primer contacte amb la roca d’aquesta bucòlica zona del sud de Catalunya.

 • Via: Tintin a les Moles
 • Zona: Ports de Besseit – Les Moles del Don
 • Dificultat: IV+ (BD+)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 125 metres
 • Equipament: Via equipada amb material divers
 • Material: 8 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració:**

Aproximació:

Sortint de l’Horta de Sant Joan desenvoquem a la carretera que va d’Arnes a Prat de Compte, tombem cap a Arnes i de seguida hi ha un desviament a mà esquerra direcció als Estrets. Prenem aquesta pista fins al kilòmetre 7,5 on hi ha un desviament molt pronunciat a mà dreta. Aparquem el cotxe i seguim a peu en direcció als Estrets (evident). Seguim caminant pel costat dret del riu fins que arribem a l’alçada de la via (hem de trobar el millor lloc per creuar)

L1(III)

A l’inici de la via trobem el nom mig esborrat. La primera tirada (35m) no passa de III. La reunió queda una mica desplaçada cap a l’esquerra. Podem muntar-la una mica més a la dreta aprofitant un arbre.

L2(IV+)

La segona tirada és la més fina de la via (i la més maca). Sortim de la reunió en diagonal cap a la dreta, només hem d’anar trobant les millors preses fins a la reunió. 20 metres.

L3(IV)

Tirada més sencilla que l’anterior però una mica més llarga. 30 metres.

L4(III+)

Sortim de la reunió en tendencia a la dreta per esquivar el gran sostre. El llarg es va tombant fins arribar al cim. 40 metres.

Descens:

Des del cim hem de seguir unes fites cap a la dreta que ens portaran fins a una canal cada cop més estreta. En un moment donat trobarem un parabolt per fer un rapel curt però molt incòmode. Seguim les fites fins arribar al peu de via.

[elfsight_instagram_feed id="1"]