Alt Urgell Coll de Nargó

Paret del Grau. Via Àfrica

*** 31 Agost, 2008

La paret del Grau és sinònim del calcari excel·lent. De totes les vies l’Àfrica és de les més senzilles. Tot i això és una via molt divertida i ràpida de fer, el que ens permet combinar-la amb altres vies de la paret.

 • Via: Àfrica
 • Zona: Coll de Nargó – Paret del Grau
 • Dificultat: V (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 75 metres
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 8 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Anant per la carretera C-14 ens desviem a Coll de Nargó. Un cop dins el poble agafem la carretera de Tremp (L-511), sortint del poble hi ha un desviament a mà dreta que va cap a les escoles. Agafem aquesta carretera (estreta i asfaltada) i seguim fins un altre desviament cap a la dreta direcció a Montanisell, aquesta carretera continua asfaltada uns metres per convertir-se en una pista transitable amb un turisme. Hem de seguir fins que arribem a Les Agulles, on aparcarem. Des d’aquí l’aproximació és evident (10 minuts)

L1(V)

La via comença a l’esquerra d’un diedre herbós. Escalem una primera placa. Arribem a un petit sostre, escalem el diedre del costat i arribem a la reunió. 20 metres.

L2(V)

Sortim amunt per una placa amb bones preses, agafem una nova placa i l’escalem en tendencia cap a la dreta fins arribar a la reunió. 20 metres.

L3(V)

Flanquegem cap a la dreta fins trobar la primera assegurança. Arribem a un lloc més trencat, el superem i escalem diferents plaques fins arribar a un petit replà. Només queda una última placa fins a la r. És aquesta la part més complicada de la via (i la més bonica).

Descens:

Es pot anar a buscar la via de l’esquerra (Manelet) que està equipada per rapelar (3 ràpels). També es pot fer el descens per la mateixa via: Un ràpel de 50 metres fins a la primera reunió i d’aquesta un altre fins al terra (aquesta reunió està equipada per rapelar)