Agulles Montserrat

L’Agulla del Capdamunt

*** 1 setembre, 2008

L‘Agulla del Capdamunt es troba al nord-oest de la regió d’Agulles. La via que comentem és una variant del segon llarg de l’Aresta Brucs. Tot i els seus escassos 60 metres, aquesta via ens ofereix una ascensió ràpida i amb el seu al·licient.

 • Via: Variant directa de l’Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: 6a (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 60 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 4 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Massana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quan metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el corriol a mà esquerra. Seguim les marques vermelles fins que trobem unes cordes fixes. Un cop superades pugem una mica més fins al peu de l’Agulla.

L1(IV)

Aquest llarg transcorre per una placa tombada fins a la reunió. Trobem dues assegurances.

L2(6a)

En contes de sortir cap a la dreta, com a la via original anem a buscar la placa més vertical a l’esquerra de la reunió. En aquest curt tram més vertical és on es troba la màxima dificultat, però està ben protegit amb dos parabolts. Un cop superem la part més vertical la placa s’ajeu fins a la segona reunió.

Descens:

Curt ràpel per la cara est.

[elfsight_instagram_feed id="1"]