Frares Encantats Montserrat

Miranda del Pas del Príncep: Via Blava

*** 4 Setembre, 2008

De la Miranda el Pas del Príncep en destaca l’espectacular vista que ens trobem quan arribem al cim: Agulles al fons, Frares en primer terme i tota la Serra de les Saleres a l’altra banda. La via Blava és una variant d’entrada de la via Dori. Es tracta d’una escalada senzilla, que concentra les màximes dificultats a les sortides de les reunions. A l’hivern toca el sol fins ben entrada la tarda.

 • Via: Via Blava o entrada Nubiola-Picazo de la Dori
 • Zona: Montserrat – Frares
 • Dificultat: V- (BD+)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Mitjà
 • Llargària: 180 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 6 cintes (algunes de llargues)
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració:***

Aproximació:

Des del Bruc agafem el camí que va cap al refugi. Després d’aproximadament un quilòmetre aparquem i agafem un camí a mà dreta (camí de la Cova de l’Arcada). Seguim el camí, superem el Coll del Xincarró, després el camí baixa una mica. Trobem un creuament de camins, seguim recte amunt (nord); al cap d’uns metres el camí gira a la dreta per una zona més feréstega. Pugem fent ziga-zagues fins a la Cova de l’Arcada. Seguim el corriol cap el nord fins trobar un desviament que va cap al Coll del Porc. Seguim una estona fins trobar una enorme roca despresa que fa un sostre. Aquí ens desviem i cerquem unes marques blaves que hem de seguir fins el peu de via (s’ha de grimpar algun tram)

L1(III)

La via comença a una gran placa tombada. Hem de pujar amunt deixant un petit sostret a la nostra esquerra, quan arribem a sota d’una gran bauma trobarem la reunió. 40 metres i un parabolt.

L2(IV-)

Sortim de la reunió flaquejant cap a la dreta per evitar el sostre (IV-), un cop som fora seguim recte amunt per terreny fàcil. 25 metres.

L3(IV+)

Sortim de la reunió lleugerament cap a la dreta. Arribem a una zona més vertical amb grans forats (IV+). Un cop superada aquesta part més vertical ens trobem sota un altre sostre, anem cap a l’esquerra per trobar la reunió. 20 metres.

L4(IV+)

Sortim de la reunió cap a l’esquerra, la primera assegurança és convenient xapar-la amb una cinta llarga, donat que després seguim recta amunt i la corda pot fregar bastant. Un cop superada la sortida (IV+) la resta del llarg no presenta més dificultats (IV i III). 45 metres.

L5(V-)

Un altre cop trobem la màxima dificultat del llarg a la sortida de la reunió (V-). Un cop sortim d’aquest tram més vertical continuem fins a la següent reunió (III). 35 metres.

L6(IV+)

Superem una bauma a la sortida de la reunió i seguim fins a la última reunió. 20 metres.

Descens:

Hem d’acabar d’arribar fins al cim. Després desgrimpem una mica fins arribar al coll del Pas del Princep. Des d’aquí prenem el camí cap a la dreta (és la continuació del camí que hem pres per pujar) i desfem el camí fins el cotxe. Tant l’aproximació com el descens són llargs, conteu una hora més o menys.

Recentment han estat afegides un bon nombre d’assegurances a la via quedant de la següent manera:

 • L1: 6 assegurances
 • L2: 3 assegurances
 • L3: 6 assegurances
 • L4: 5 assegurances
 • L5: 4 assegurances
 • L6: 3 assegurances

Si teniu més informació actualitzada agrairíem que ens la feu arribar, gràcies 😀