Agulles Montserrat

Ítaca a la Saca Gran

**** 5 setembre, 2008

L‘Ítacade la Saca Gran, via del tot recomanable: Bona roca, escalada variada, amb un inici en artificial que dóna pas a una escalada lliure amb passos de gran bellesa i certa exposició… I tot això en un entorn fantàstic com és la regió d’Agulles. La via resta totalment equipada amb parabolts, tot i que un friend mitjà ens pot fer servei al primer llarg.

 • Via: Ítaca
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V+/Ae1 (MD)
 • Dificultat obligada: V+/Ae1
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 75 metres
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 14 cintes, estreps i opcionalment un friend o encastador mitjà
 • Orientació: Sud
 • Valoració:****

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Massana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quan metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el corriol a mà esquerra. Seguim les marques vermelles fins que trobem unes cordes fixes. Un cop superades seguim pujant fins arribar al peu de la via. Aquest es troba uns quinze metres a la dreta de l’Aresta Brucs (línia de parabolts evident)

L1(Ae1 i V)

La primera part del llarg es fa en artificial (Ae1). La sortida de l’artificial és bastant fina, s’ha de posar bé els peus i seguir per una placa (V) fins anar cap a una fissura-diedre evident. Al principi del diedre hi ha una savina que podem llaçar. Seguint per la fissura hi ha un pitó en  bastant mal estat (es pot treure amb la mà!!). A la fissura es pot col·locar alguna peça. Sortim del diedre per dalt i cap a l’esquerra fins un parabolt. Després amunt fins a la reunió. 30 metres.

L2(V+)

Sortim de la reunió amunt cap a la dreta fins una primera assegurança. Superem un petit extraplom per anar a buscar el segon parabolt. Des d’aquí hem de sortir cap amunt fins al tercer punt d’ancoratge (aleje sense possibilitat de posar res V+). Un cop trobem el tercer parabolt la via perd certa verticalitat. Anem a buscar la reunió en lleugera tendència a la dreta. 25 metres.

L3(IV+)

Tirada sense cap complicació fins al cim de l’Agulla. 25 metres.

Descens:

Un ràpel per la cara oest fins a una canal.

[elfsight_instagram_feed id="1"]