Alt Urgell Roca Narieda i properes

Cafè, copa i puro a la Roca Narieda

*** 21 setembre, 2008

Cafè, copa i puro és una via relativament nova a la vessant sud de la Roca Narieda que corre paral·lela a la popular Postres de Músic. La via ofereix moltes possibilitats per l’auto protecció, amb poderosos ponts de roca, forats i fissures per tots els gustos. Les parts més delicades estan reforçades amb espits o claus. Pel que fa a l’escalada és del tot variada: parts de fissures, flanquejos, trams d’adherència… I tot això amb un grau força assequible.

La ressenya original marca 14 tirades, tot i que si anem amb corda de 60 en podem enllaçar unes quantes (per ejemple 2 i 3, 4 i 5, 9 i 10, 12 i 13). Al ser una via bastant nova ens hem trobat la primera meitat bastant bruta de terra, és provable que amb més repeticions quedi més neta.

 • Via: Cafè, copa i puro
 • Zona: Tossal de Balinyó
 • Dificultat: 6a (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Alt
 • Llargària: 435 metres
 • Equipament: Via parcialment equipada amb espits, claus i ponts de roca
 • Material: Si fem tots el llargs 10 cintes, si n’empalmem 16. Friends, tascons i vagues per ponts de roca
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Anant per la C-14 en direcció Andorra, un cop passat Coll de Nargó, creuem el Segre pel pont d’Espia agafant la carretera L-401 direcció Alinyà i Sant Llorenç. Seguim per la carretera fins trobar un desviament a mà esquerra direcció Canelles. Continuem per aquesta carretera fins a trobar un aparcament a mà esquerra. Des del parking veiem en primer terme una casa de pagès abandonada i al fons la cara sud de la Narieda. Seguim a peu en direcció a la casa. Un cop arribats a la casa hem de seguir cap a la paret per  camí gens definit. Total 45 minuts.

L1(V)

Sortim en diagonal a l’esquerra fins un petit mur, superat aquest arribem a la reunió, que és un espit i un clau. Aquest primer llarg està bastant brut de sorra. 30 metres.

L2(V)

Llarg curt en una placa ajaguda. Aquest llarg es pot empalmar amb el següent. La reunió és un espit i una savina. 20 metres

L3(IV+)

Una altre tirada curta que va a buscar la reunió cap a l’esquerra. Aquesta es fa sobre dos espectaculars ponts de roca. 20 metres.

L4(V+)

Sortim de la reunió fins trobar un sostret que superem per la dreta. Un cop superat aquest punt seguim fins la reunió. Aquest llarg també es pot empalmar amb el següent. 20 metres.

L5(IV+)

Sortim de la reunió i pujem per l’esquerra d’un ressalt fins a la reunió, que és un espit i un pont de roca. Les reunions és recomanable reforçar-les amb algun friend. 35 metres.

L6(V)

Sortida de la reunió cap a la dreta fins trobar una expansió. Després hem de pujar recte amunt fins arribar a una feixa i anar cap a la dreta fins la reunió que es munta en uns arbres. 40 metres.

L7(V+)

Aquesta tirada és un flanqueig a la dreta sobre una placa. Hi ha algun pas que té la seva gràcia. La reunió és un clau i un espit. 35 metres.

L8(V)

Sortim de la r en direcció als sostres que tenim a sobre. Aquest llarg és una placa en adherència. Reunió sobre un espit i un pont de roca a reforçar amb algun friend mitjà. 40 metres.

L9(IV+)

Sortim per col·locar-nos just sota el sostre i anem cap a l’esquerra trobant el punt més dèbil per superar-lo. Aquest llarg és molt curt (15 metres) i si col·loquem cintes el suficientment llargues per evitar molt fregament podem empalmar-lo amb el següent.

L10(IV+)

Llarg força irregular que transcorre per plaques entre vegetació (potser el llarg més fluix de la via). 40 metres.

L11(V+)

Sortim cap a la dreta de la r i enfilem una placa vertical amb molts bones mans. Arribem a un replà on muntem la reunió en uns arbres. En aquesta r hi ha el pot de piades. 40 metres.

L12(6a)

Sortim de la reunió cap a la dreta fins trobar una fissura evident. Tot i que a la ressenya original diu que el 6a no és obligat, a nosaltres ens ha semblat que sí ho és. Un cop superada la fissura arribem a la reunió. Aquest llarg també es pot empalmar amb el següent (20 metres).

L13(V+)

Sortim cap a la dreta per anar a buscar un esperó. Un cop superat fem un flanqueig cap a la dreta fins a la reunió. Aquesta reunió també és recomanable de reforçar.

L14(V)

Una última placa vertical ens porta fins al final de la via. 40 metres. Un cop aquí hem d’acabar d’arribar fins al cim (Uns 200 metres amb alguna grimpada).

Descens:

Des del cim baixem cap a la dreta direcció un coll, un cop passat aquest hi ha un altre, no tant evident; el prenem i baixem per una canal, amb tarteres i alguna desgrimpada. Aquest descens ens deixa uns quans metres per sota i a la dreta del peu de via. Des d’aquí hem de desfer el camí fins al cotxe. Una hora.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]