Gorros Montserrat

Gorra Marinera. Via Sargantanes

** 5 octubre, 2008

De entre les diferents opcions que tenim per pujar al cim de La Gorra Marinera, la via Sargantanes és una de les més llargues. De dificultat molt assequible i totalment equipada, haurem d’estar atents sobretot a no perdre la línia, doncs com a la majoria de monòlits de Gorros les vies es creuen i es trepitgen.

 • Via: Sargantanes
 • Zona: Montserrat – Gorros
 • Dificultat: IV+ (D)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 178 metres
 • Equipament: Parabolts
 • Material: 8 cintes expres
 • Orientació: Est
 • Valoració:**

Aproximació:

Des de l’estació superior de Sant Joan prenem el camí cap a Sant Jeroni fins arribar a peu de via, al mateix camí.

L1(IV)

La via comença a una balma molt vissible des del camí. Hi accedim fàcilment amb una grimpada de III. Sortim de la balma cap a l’esquerra i en diagonal fins trobar la primera assegurança. Seguim les assegurances fins la primera reunió, que coincideix amb la via Ninona. 25 metres.

L2(IV)

Sortim de la reunió flaquejant cap a l’esquerra uns 10 metres fins a l’alçada d’una gran pedra. Un cop aquí seguim una línia de parabolts cap amunt. Superem un petit llavi una mica extraplomat però molt ben assegurat. Després recte amunt fins la r (30 metres)

L3(IV)

Curta tirada per una placa tombada. 20 metres.

L4(III)

Sortim de la reunió recte amunt per enseguida continuar amb tendencia diagonal a la dreta, trobarem diferents reunions que no hem de fer fins arribar a l’alçada de les runes de l’ermita de Sant Jaume. Les superem per la dreta i arribem a una reunió molt còmoda. Des d’aquí podem abandonar la via per l’esquerra. 35 metres.

L5(III)

Pugem per la placa que tenim davant fins arribar a una bauma on fem la reunió. 20 metres.

L6(IV+)

Sortim de la reunió per l’esquerra fins al primer parabolt. Pugem uns metres fins a una segona expansió. Des d’aquest punt s’ha de fer un llarg flanqueig en diagonal a l’esquerrafins a següent punt d’assegurança. Un cop aquí la via continua vertical fins a la reunió. 30 metres.

L7(IV)

Curta tirada fins al cim. 18 metres.

Descens:

Des-grimpem per la cara oest fins trobar una instalació de ràpel. Ràpel de 20 metres.

[elfsight_instagram_feed id="1"]