Montserrat Sant Benet

Miranda del Pas dels Francesos. Camí de l’Alsina

*** 7 Octubre, 2008

El Camí de l’Alsina té dues parts clarament diferenciades, per una banda estan els dos primers llargs, amb la roca força polida que fan que l’escalada es torni incòmoda i un pèl desagraïda. Per l’altra ens trobem la resta de la via, amb una línia molt maca, roca excel·lent i un dels V més disfrutons (l’últim) d’aquesta part de Montserrat.
Existeix la possibilitat de començar a partir de la tercera tirada entrant pel bosquet intermedi, quedant així una via més homogènia de V.

 • Via: El Camí de l’Alsina
 • Zona: Montserrat – Sant Benet
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 150 metres
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes expres
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració:***

Aproximació:

Sortim del monestir en direcció Sant Benet per les Escales dels Pobres. Un cop travessem un petit pont de fusta la via comença a una placa a la dreta, just al costat d’uns arbres. Si volem fer la via a partir del tercer llarg hem de continuar pujant pel camí una mica més (2 min) fins trobar un corriol a mà dreta que entra a un bosquet. Seguim el corriol fins arribar al peu de la paret.

L1(6a+)

Aquest primer llarg és amb diferència el més difícil de tota la via: vertical i amb la roca força polida. Una alternativa és entrar per un diedre que hi ha més a la dreta (IV/III+) per al qual ens anirà bé un friend mitjà i alguna baga per savines. 30 metres.

L2(V)

El segon llarg té una sortida estranya (V), també força polit per l’aigua, tot i que ràpidament seguim per terreny més fàcil fins a la reunió, que es fa en un arbre. 20 metres. Hem de pujar pel bosc cap a la dreta fins trobar l’inici de la tercera tirada.

L3(V)

Aquesta tirada comença ajaguda per anar-se posant més vertical seguim pujant fins que hem de fer un petit flaqueig molt maco per entrar a la reunió. Aquesta travessa té bona pressa i es troba molt ben assegurada (com tota la via). 30 metres.

L4(V)

Sortim de la reunió -que és una mica penjada- cap a l’esquerra, superem un petit llavi i seguim recte amunt fins a la reunió, que es fa en un replà força còmode. 25 metres.

L5(V)

Es surt recte amunt i és qüestió d’anar seguint els parabolts. Aquest llarg és una placa boníssima i surt un llarg de V força maco, amb continuïtat i bones presses. 35 metres.

L6(II)

Tirada de tràmit per sortir de la paret. 10 metres.

Descens:

Caminant cap a l’esquerra fins arribar a la Plaça de Santa Anna. Des d’aquí prenem el camí del les Escales dels Pobres fins al Monastir.