Àger La Noguera

Alkaid al Cap del Ras, Àger

**** 10 novembre, 2008

L‘Alkaid és una via divertida, variada i del tot recomanable. Escalarem artificial, en bavaresa, adherència… I tot això en un entorn magnífic i tranquil. La via està equipada amb burins en bon estat expecte la segona tirada, que haurem de reforçar amb algun friend.

 • Via: Alkaid
 • Zona: Àger – Cap del Ras
 • Dificultat: 6a/A1 (MD)
 • Dificultat obligada: V+/A1
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Llargària: 165 metres
 • Equipament: Equipada amb burins en bon estat i algun clau excepte el segon llarg que es troba desequipat.
 • Material: 14 cintes exprés, friend nº1 i nº2 i un estrep
 • Orientació: Sud
 • Valoració:****

Aproximació:

Entrant a Ager prenem una carretera a mà esquerra que passa pel costat del cementiri. La seguim uns quilometres fins que trobem una pista de terra a mà dreta que va al refugi de Colobor. La prenem i al cap de poc trobem un trencall; hem de prendre el que NO va al refugi. Seguim la pista fins a trobar-nos a l’alçada de la via. Des del cotxe l’aproximació és evident (10 minuts).

L1(A1,IV+,Ae)

La via es troba uns 20 metres a l’esquerra de la Redrum. El primer clau es troba força amunt, per arribar-hi haurem de fer un pas d’espatlla (com marca la ressenya) o bé enfilar-nos a un arbret. Després d’aquesta primera part d’artificial es surt a una placa (+IV) fins un espit, per continuar en Ae fins la reunió. 25 metres.

L2(IV+)

Sortim de la reunió en tendencia a la dreta per després tirar amunt. Trobem una fissura que ens permet assegurar els passos més delicats.

Sortim per sobre d’un bloc amb un pas atlètic i arribem sota el sostre. Aquí trobem un parell de claus que ens asseguren el flanqueig fins la reunió. Per aquesta tirada necessitarem un parell de friends dels números 1 i 2. 25 metres

L3(6a)

Tot i que la ressenya original ajunta aquest llarg amb el següent val la pena fer-los per separat, doncs els fruirem molt més. La tirada comença amb una sortida extra plomada de la reunió amb bona presa. Hem de seguir la línia de burins amb passos força atlètics però sempre amb molt bones preses de mans fins a la reunió. 25 metres.

L4(V)

Sortim de la reunió per una placa amb tendència a l’esquerra per anar a trobar una bavaresa evident. Aquest tram és especialment divertit i espectacular. Sortim de la bavaresa amb uns passos finots però també força macos fins a la reunió, que es fa al peu d’un embut.

L5(V+)

Remuntem l’embut per una placa força maca amb passos de V fins a la meitat d’aquesta on trobem la màxima dificultat de la tirada amb un pas d’adherència força fi. Sortim de la placa i travessem una mini lleixa fins arribar a un altre mur. En aquest punt trobem una reunió que ens vam saltar, continuem pel muret (IV) fins a la reunió. 55 metres.

Descens:

Sortim per la lleixa cap a la dreta fins anar a trobar la canal de baixada que ens acaba deixant a la pista on tenim el cotxe. 45 minuts.

[elfsight_instagram_feed id="1"]