Collbató Montserrat

Alimera a la Paret de la Codolosa

* 14 desembre, 2008

La Paret de la Codolosa forma un amfiteatre davant Collbató. En ella trobem força itineraris de dos o tres tirades de dificultat mitjana i amb bona roca en general. A l’extrem dret de la paret hi ha l’Alimera, una senzilla via de tres llargs, perfectament assegurada, ideal per tots aquells que comencin a fer de primer de corda o per qui cerqui una escalada ràpida i sense compromís.

 • Via: Alimera
 • Zona: Paret de la Codolosa
 • Dificultat: V (BD+)
 • Dificultat obligada: IV
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 105 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 6 cintes expres
 • Orientació: Sud
 • Valoració:*

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L-1(V)

La via comença en uns blocs. Ens hi enfilem i de seguida entrem a una placa vertical (V). Un cop superada la part més vertical seguim fins arribar a un petit replà que ens du a una altra placa on trobem la reunió (IV). Aquesta és força còmoda. 40 metres

L2(V)

Sortim per la dreta a buscar una primera expansió. Escalem per una placa vertical i ben farcida de forats i canto. Aquest tram és una escalada molt agradable (V). Arribem a un replà i seguim amunt pel costat d’una fissura fins la reunió. 40 metres.

L3(IV)

L’última tirada es força tombada i ens porta fins un bosquet on es troba la reunió. No val gaire la pena fer-la. 20 metres.

Descens:

Dos ràpels per la via. El primer de 50 metres fins la primera reunió i des d’aquí un segon d’uns 35 metres.

[elfsight_instagram_feed id="1"]