Collbató Montserrat

L’avi trepador a la Codolosa

*** 14 desembre, 2008

L‘avi trepador és una via que es travessa un seguit de plaques verticals de bona roca permetent-nos gaudir d’una escalada divertida i sense pretencions. L’itinerari està perfectament equipat amb espits, essent aquests més abundants a les parts més difícils. L’única pega és que no sigui més llarga, doncs se’ns fa curta. Escalada recomanable que es pot combinar amb altres de la mateixa paret.

  • Via: L’avi trepador
  • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
  • Dificultat: V (D)
  • Dificultat obligada: V
  • Exposició: Baix
  • Compromís: Baix
  • Equipament: Via equipada
  • Material: 10 cintes expres
  • Orientació: Sud
  • Valoració:***

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L1(IV+)

Ens enfilem per una serie de blocs i ressalts fins assolir una primera placa. Un cop superada arribem a un petit replà. Des d’aquest ataquem una segona placa més vertical que ens porta fins a la primera reunió. 30 metres.

L2(V)

Sortim de la reunió per la dreta i comencem a escalar per la placa, que es va posant vertical, però sempre amb bona presa. Seguim per la placa amb lleugera tendència a l’esquerra per després tornar una mica a la dreta i entrar a un replà on es troba la segona reunió. Aquest llarg és especialment “disfruton”. 25 metres.

L3(V)

Sortim de la reunió per la dreta, fent un pas en un petit diedre que ens porta cap a una altra placa. Escalem la placa en lleugera tendència a la esquerra fins situar-nos sobre la reunió. A partir d’aquest punt la placa es posa totalment vertical. Superem un petit ressalt i continuem per la placa fins que aquesta es tomba per arribar a la reunió. Un altre llarg preciós. 30 metres.

Descens:

Fem un ràpel fins la primera reunió i un altre fins al peu de via.

[elfsight_instagram_feed id="1"]