La Noguera Montroig

Mont Roig, Pala Alta: Via del curset

*** 23 desembre, 2008

Pel nom i la llargària la via del Curset pot semblar poca cosa. Res més lluny de la realitat, es tracta d’una via de dificultat mitja, sostinguda i variada. Ideal per combinar amb itineraris més llargs de la Pala Alta, com ara el Diedre Blanqueta o la Mariola Motors. El traçat del segon llarg difereix força de la via original, donat que va haver-hi un despreniment. Via recomanable.

 • Via: Del Curset
 • Zona: Montroig – Pala Alta
 • Dificultat: V+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 80 metres
 • Equipament: Via equipada amb espits i ponts de roca
 • Material: 12 cintes i bagues pels ponts de roca
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració:***

Aproximació:

Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció Montalegre. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Si anem amb turisme arribarem a un revolt molt tancat on podrem aparcar. A partir d’aquest punt hem de seguir la pista, que passa per sota la paret fins al peu de via. Per contra, si anem amb 4×4 podem seguir per la pista fins al Coll de Porta i aparcar allí. Després desfem un tros de pista caminant fins al peu de via.

L1(V)

La via comença per una placa tombada que de seguida es posa vertical. Anem superant resalts per un diedre poc definit. Quan s’acaba el diedre comencem un flanqueig cap a l’esquerra i continuem per placa fins a la reunió. Aquest llarg és força sostingut. 7 espits i tres ponts de roca. 45 metres.

L2(V+)

Sortim de la reunió cap a la dreta i amunt. Trobem un espit i una mica més amunt un pont de roca amb una baga. Anem cap a l’esquerra i entrem en un ample diedre-xemeneia, pugem per l’esquerra fins que ens podem col·locar en tècnica de diedre, superem un extraplom i sortim cap a la dreta. Escalem una última placa vertical i sortim al cim. 3 espits i 6 ponts de roca. 35 metres.

Descens:

Baixem per un corriol marcat amb fites a mà dreta fins arribar al Coll de Porta.

El que més m’ha agradat:
 • La continuïtat de la primera tirada.
 • La xemeneia del segon llarg, de moviments atlètics.
El que no m’ha agradat tant:
 • Pedra descomposta abans d’arribar a la xemeneia.
[elfsight_instagram_feed id="1"]