La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Normal per la variant Sortida Directa a la Paret de la Formiguera

*** 21 gener, 2009

La Normal de la Paret de la Formiguera és una línia senzilla ideal per iniciar-se en via llarga. Acabar per la variant Sortida Directa li dóna una mica més de caràcter. Al tractar-se d’una via ràpida es converteix en una bona opció per combinar amb altres rutes de la paret com la Martinetti o la Garrets-Eusebi

 • Via: Normal (variant de Sortida Directa)
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Paret de la Formiguera
 • Dificultat: V+ (D)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 100 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 10 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç; primer passarem pel costat de la Paret de l’Os i al 2,5 km del desviament estarem davant la Paret del Cilindre. Es pot aparcar a mà esquerra. Des d’aquest punt veiem la paret Formiguera i el terraplè de la via del tren. Hem de dirigir-nos en direcció al terraplè i remuntar-lo per la banda dreta. Un cop som a dalt només hem de creuar la via i situar-no al peu de la paret. (10 minuts des del cotxe).

L1(III+)

La via comença al centre d’un ample esperó fàcilment identificable a la part esquerra de la paret. Hem d’escalar pel centre per terreny tombat fins arribar a la primera reunió. 4 espits i 45 metres.

L2(IV)

Sortim de la reunió recte amunt. Escalem per la placa amb una lleugera tendència cap a la dreta fins arribar a la segona reunió. 4 espits i 35 metres.

L3-Variant Directa(V+)

Des de la reunió veiem les dos línies possibles: cap a la dreta el llarg original (IV) i cap a l’esquerra la Variant de Sortida Directa (V+). Sortim recte amunt i després fem  una lleugera diagonal cap a l’esquerra. Aquí la paret va guanyant en verticalitat fins que arribem a un petit resalt (V+) molt ben protegit. Un cop el superem sortim en diagonal a la dreta per acabar la tirada. 25 metres i 6 espits.

Descens:

Podem rapelar des de la darrera reunió de la via original o bé baixar caminant pel vessant nord de la paret.

El que més m’ha agradat:
 • La pedra és més bona del que ens podem pensar en un primer moment.
 • La darrera tirada.
El que no m’ha agradat tant:
 • Primera tirada de pur tràmit…
[elfsight_instagram_feed id="1"]