Can Jorba Montserrat

Bego-Miguel-Kush a l’Agulla de Can Jorba

*** 26 gener, 2009

La via ressenyada és una sencilla escalada unió de dos vies: la Bego-Kush, que arriba fins a la tercera reunió i va ser oberta l’any 1999 i la Miguel-Kush que va des de la r3 fins al cim de l’agulla. En total 240 metres d’escalada que no passen de IV+.

 • Via: Bego-Miguel-Kush
 • Zona: Montserrat – Can Jorba
 • Dificultat: V- (D)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 240 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 10 cintes exprés i és molt recomanable dur cordes de 60 metres
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració:***

Aproximació:

Des de Can Jorba prenem un corriol amb marques grogues que es dirigeix a la canal del Joc de l’Oca. Quan arribem a l’inici de la canal la via comença a l’esquerra d’aquesta, entre la Sol Solet i l’Escabroni escapullini.

L1(IV+)

La via comença entre la Sol Solet i l’Escabroni escapullini. Hem de tirar recte amunt, en una escalada per placa fins a la reunió. Aquest llarg és força mantingut, però mai passa del IV+. La reunió és munta sobre un còmode replanet a l’esquerra de la r de l’Escabroni. 45 metres.

L2(V-)

hem de sortir en diagonal cap a la dreta (no confondre’ns amb l’Escabroni que va recte) i després recte amunt. A meitat del llarg trobem el pas de V, un resalt ben protegit i amb molt bona presa. Un cop superat continuem amunt fins a la reunió, que també coincideix amb la segona reunió de l’Escabroni. 30 metres.

L3(IV+)

Sortim en diagonal cap a la dreta i anem travessant una magnífica placa presidida per l’imponent sostre de la Miranda de Can Jorba. Entrem a un diedre que va pel costat del sostre i quan el superem entrem caminant a la reunió. 45 metres.

L4(IV)

Sortim de la reunió per anar a buscar la placa que va per la dreta del Gran Diedre Sud, escalem primer en diagonal a la dreta per tornar a fer una petita diagonal a l’esquerra i altre volta a la dreta fins la reunió. 50 metres.

L5(-V/IV+)

Només sortir de la reunió ens trobem el típic llàvi montserratí. Es fàcil de superar gracies a la qualitat de les preses. després continuem escalant per la placa amb molt bona roca fins la reunió. 30 metres.

L6(III+)

Tot i que la lògica diria que hem de sortir recte amunt, la via surt fent un flaqueig cap a la dreta fins una assegurança, a partir d’aquest punt seguim recte amunt fins al cim de l’agulla. 40 metres.

Descens:

Per al descens tenim diferents opcions, depenent de les ganes de fer el cabra que tinguem. L’opció més tranquila és remuntar la part final de la Canal del Joc de l’Oca i anar a cercar el camí de la Palomera. Sinó podem baixar per la Canal del Joc de l’Oca o bé pel Barranc dels Tres en Ratlla (remuntant el Joc de l’Oca i desviant-nos abans de prendre el camí de la Palomera)

El que més m’ha agradat:
 • Roca de molt bona qualitat
 • La sortida de la quarta reunió
El que no m’ha agradat tant:
[elfsight_instagram_feed id="1"]