Agulles

Lapònia a la Roca Gran de la Portella

*** 5 juliol, 2009

Original, plaent i fresca, la Lapònia és una via ideal pels matins d’estiu calorosos, amb ombra fins ben bé les tres de la tarda. És una bona opció per quan vulguem gaudir d’una escalada amb poc compromís en un lloc ple d’encant que per sí mateix és mereix una visita.

 • Via: Lapònia
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Grau: V+/Ae (D+)
 • Dificultat obligada: V/Ae
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 150 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 17 cintes exprés i un estrep
 • Orientació: Oest
 • Valoració:***

Aproximació:

Des de l’aparcament de Can Massana prenem el camí cap al refugi Vicenç Barbé. Tot just abans d’arribar al pas de la Portella prenem un corriol que baixa a mà dreta (fites)  que ens mena fins al peu de via, que és dins d’un avenc.

L1(V+/Ae)

La via s’inicia a l’interior d’una cova. Ens enfilem per la paret fins que hem de fer un petit flaqueig a l’esquerra. En un moment quedem sobre una petita lleixa. Seguim cap a l’esquerra fins arribar a una petita canaleta que escalem en diedre per després flanquejar de nou a l’esquerra i sortir de la cova. A partir d’aquest punt escalem en artificial fins que puguem tornar a sortir en lliure. Seguim pel costat d’una fissura i després en diagonal cap a la dreta fins a la reunió. 35 metres

L2(V+)

Sortim amunt per terreny fàcil fins que trobem un petit ressalt on es troba la màxima dificultat del llarg. Un cop superat el terreny es va tombant fins arribar a la segona reunió, força còmoda. 45 metres.

L3(V+/Ae)

Sortim de la reunió cap a la dreta fins que ens col·loquem sobre una placa, que poc a poc es va posant més vertical. Anem seguint les assegurances que van cap a l’esquerra fins que arribem a un tram desplomat. Escalem en artificial el tram desplomat per sortir en lliure cap a la dreta amb uns passos ben fins però sempre ben protegits. 30 metres.

L4(IV)

El llarg s’inicia marxant de la reunió per la dreta i enfilant-nos per una placa amb bona roca. De seguida la placa es tomba i seguim caminant cap a la reunió, superant algun petit ressalt. 30 metres.

L5(IV+)

Sortim de la reunió per la dreta i ens col·loquem davant una placa vertical, però amb uns cantells d’escàndol. Aquest llarg és el més curt, però amb la millor roca de la via. 20 metres.

Descens:

Un ràpel de 50 metres per la vessant nord-est.

El que més m’ha agradat:
 • Primera tirada amb un inici sorprenent i divertit.
 • Tercer llarg amb bona roca.
 • Via d’escola, ideal per començar a fer via llarga.
 • Bona opció pels matins d’estiu i per les tardes de primavera.
[elfsight_instagram_feed id="1"]