Collbató Montserrat

L’últim flutter a la Codolosa

** 9 Novembre, 2009

La Paret de la Codolosa ens ofereix les millors temperatures i la millor insolació per quan comença a fer fred. Per contra les vies són curtes i l’aspecte poc engrescador. “L’últim flutter” és una via de dos tirades, de caire esportiu, amb un primer llarg amb una darrera secció vertical prou interessant. Una bona opció és combinar-la amb  altres vies de la zona.

 • Via: L’últim flutter
 • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
 • Dificultat: V (D)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 65 metres
 • Exposició: Mitja/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració:**

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L1(V)

La via s’inicia per uns ressalts. els superem i escalem una primera placa senzilla. Arribem a una petita lleixa i encarem una curta placa més vertical. Ens podem ajudar amb la fissura que tenim a la dreta per superar el pas que ens deixa a un nou replanet. A partir d’aquest punt encarem la part més exigent del llarg. Tirem recte amunt, primer ajudant-nos amb unes presses que hi ha a la fissura per de seguida posar-nos de ple a la placa. Anem en tendència a l’esquerra i encarem el tram més dret. Les presses són contades però molt bones, aquest tram podria ser V+. Després el tema es suavitza una mica fins entrar a la reunió. 35 metres.

L2(IV)

Sortim en direcció un parabolt que es veu des de la reunió. En aquest llarg la roca és molt franca i la dificultat baixa. Trobarem una altre assegurança en tot el llarg, que es va tombant fins a la reunió. 30 metres.

Descens:

Un ràpel de 60 metres justos fins al peu de via.

El que més m’ha agradat:
 • Segona meitat del primer llarg potent. Marca V, però si et diuen que és 6a t’ho creus.
 • Sol tot el dia.
El que no m’ha agradat tant:
 • Roca una mica bruta de terra, si es repetís més quedaria més neta.
 • El segon llarg és totalment prescindible.