Collbató Montserrat

Josep Monistrol a la Codolosa

** 16 novembre, 2009

Molt aprop de la Cova de la Codolosa, s’enfila la Josep Monistrol, una escalada ràpida, sobre bona roca i de dificultat molt assequible. Com totes les seves veïnes, gaudeix d’una orientació sud que ens garanteix sol durant tot el dia. Una bona opció és combinar-la amb altres vies de la zona.

 • Via: Josep Monistrol
 • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
 • Dificultat: V- (D)
 • Dificultat obligada: V-
 • Llargària: 65 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb espits i algun clau
 • Material: 8 cintes exprés i opcionalment un Camalot nº 1
 • Orientació: Sud
 • Valoració:**

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L1(-V)

Iniciem la via anant a buscar unes presses dins un llavi que ens permetrà superar un petit ressalt. Un cop som sobre el llavi ja podem xapar el primer espit, que es veu des del terra. Hem d’anar pujant més o menys recte en direcció un petit diedre. A l’alçada del diedre es posa un xic més vertical, però no comporta cap mena de dificultat. Un cop sortim del diedre (dreta) encarem una darrera placa un xic tombada i amb bona roca  que ens mena fins a la reunió, que és força còmoda. 30 metres.

L2(V-)

En aquest segon llarg la roca és de força qualitat, i no ens faltaran presses en cap moment. Anem a buscar una placa vertical que tenim just davant. Un cop superada arribem a una petita lleixa. Escalem en diagonal a la dreta per superar unes savines i arribem a una nova lleixa. Ara hem d’anar flanquejant descaradament cap a l’esquerra per una bona placa. Aquí les assegurances allunyen, però trobarem algun forat per col·locar algun friend. Un cop acabem el flaqueig superem un darrer ressalt i ja som a la reunió. 35 metres.

Descens:

Un ràpel de 60 metres o dos de 30, usant una instal·lació intermitja.

El que més m’ha agradat:
 • Bona roca, sobretot a la segona tirada.
 • Menys rostoll del que sembla d’entrada.
[elfsight_instagram_feed id="1"]