Collbató Montserrat

Full Equip a la Codolosa

*** 18 novembre, 2009

Es tracta potser de la millor via de la Paret de la Codolosa, ben equipada per no patir gens i amb roca de primera. La via, curta com totes les de la Codolosa, es compon de dos tirades del tot diferents: Una primera fàcil, on es superen una sèrie de ressalts amb la major elegància possible i una segona dreta amb una roca excepcional. La Full Equip és de visita obligada quan escalem a la Paret.

 • Via: Full Equip
 • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
 • Dificultat: 6a (MD)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 65 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 13 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L1(IV)

A l’inici de la via hi ha una anella metàl·lica que ens serveix de referència. En aquest primer llarg haurem d’anar superant una sèrie de ressalts, tots ells molt ben assegurats i de dificultat molt assequible. Arribarem a la reunió, molt còmoda, que es troba uns metres a l’esquerra d’una mena de triangle de pedra força característic. 35 metres.

L2(6a)

Aquest segon llarg comença una mica desplomat, però amb bona pressa, són dos passos de 6a. A partir de la segona xapa, la paret pren una agradable verticalitat, que juntament amb la qualitat de la roca fan d’aquest tram tot un plaer. Després la placa s’ajeu lleugerament fins deixar-nos davant una nova placa, que fa una mica de bombo. Es tracta de superar la panxeta amb una mica de col·locació i anant a buscar uns bons forats a l’esquerra de la primera xapa. Un cop passat aquest tram, de nou escalada 100% plaisir fins la segona reunió. 30 metres.

Descens:

Dos ràpels de 30 metres o bé un sol de 60.

El que més m’ha agradat:
 • Segona tirada preciosa i variada… Llàstima que la via s’acabi!!
 • Roca de primera.
 • Ràpida de fer, el que ens permet tastar altres vies de la Paret.
[elfsight_instagram_feed id="1"]