La Noguera Vilanova de Meià

Navarro a la Roca dels Arcs

*** 3 Desembre, 2009

A l’esquerra de la popular Camel, just quan la paret de la Roca dels Arcs canvia d’orientació i comença a mirar descaradament cap al sud s’enfila la Navarro. Una via de tall clàssic, vertical i assequible. Pràcticament desequipada, és una bona opció per practicar l’autoprotecció alhora que gaudim d’un bon calcari i un entorn genial.

 • Via: Navarro
 • Zona: Vilanova de Meià – Roca dels Arcs
 • Dificultat: V (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 195 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Via pràcticament desesquipada
 • Material: 8 cintes exprés, joc de friends, joc de tascons, bagues per savines i una plaqueta recuperable.
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració:***

Aproximació:

Aparquem un cop passat el pont. Hem de baixar cap al riu i creuar-lo. Un cop a la vessant contraria prendrem un corriol força marcat. Quan la paret canvia d’orientació ens haurem de fixar en un sostre evident a uns 20 metres del terra. La via comença per una placa a la dreta del sostre. Hi ha el nom escrit a l’inici.

La via:

La via ha estat restaurada aquest 2019, retornant-la al seu estat original. Tirades precioses farcides de gandes i molt bons emplaçaments per auto protegir-nos en tot moment.

Primera reunió i segona amb parabolts, la resta en bons arbres.

De la tercera reunió haurem de sortir en tendència a la dreta (no marxar cap a l’esquerra on es veu un espit). A continuació deixem el text que ens ha fet arribar en Nifo:

Gairebé 40 anys més tard de la primera ascensió a la vía Navarro de la Roca Dels Arcs, tornem a fer cordada en Felip Sandiumenge i en Pep Masip “Nifo” per restaurar la via que havia sofert alguna temptativa de re-equipament afegint assegurances d’expansió en llocs on no hi eren originalment. Ara la via ha quedat restaurada, es a dir s’han canviat els antics burins per parabolts inox i s’ha deixat el mateix grau d’exposició que la via tenia en la seva primera ascensió.

Descens:

Seguirem un corriol cap a la dreta que baixa fins arribar a la carretera.

Potser també et pot interessar: