Can Jorba Montserrat

Aresta Brucs de l’Agulla de Can Jorba

*** 31 març, 2010

L‘Aresta Brucs de l’Agulla de Can Jorba és una escalada clàssica on el grau és el de menys. Si ens hi apropem podrem gaudir d’una amable rampa de bon conglomerat on poder jugar a auto-assegurar-nos mentre guanyem metres sense presses. Quan arribem al cim de l’agulla gaudirem d’una bona perspectiva del Faraó cap al nord i  dels conreus i les oliveres cap al sud, que ens conviden a aturar-nos una estona abans d’emprendre el descens.

 • Via: Aresta Brucs de l’Agulla de Can Jorba
 • Zona: Montserrat – Can Jorba
 • Dificultat: IV (BD+)
 • Dificultat obligada: IV
 • Llargària: 100 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Equipament: Via totalment des-equipada
 • Material: 4 cintes exprés i bagues per savines i ponts de roca. Opcionalment podem dur un Camalot del nº3 i alguns tascons mitjans.
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

L’aproximació la farem a través d’alguna de les vies que pugen per la Miranda de Can Jorba, com ara la Glòria, la J.M. Andreví o l’Escabroni-Escapullini.

L1(IV)

L’Aresta Brucs és una magnífica placa ajaguda amb un rocam de primera. Tot just escalats uns metres trobarem un llavi horitzontal que accepta friends grans. Seguim més o menys recte, gaudint de cada un dels còdols cantelluts que ens regala la via. Trobarem un pont de roca i un parell de savines que podem llaçar abans de fer la reunió a una savina evident. 45 metres.

L2(III)

Sortim recte amunt seguint el fil de l’aresta. Al cap d’uns 10 metres trobarem un magnífic pont de roca que podem llaçar. L’agulla s’ajeu i només haurem de superar un darrer ressalt per arribar a la reunió (en realitat aquesta pertany a la darrera reunió de la Bego-Miguel-Kush. 55 metres.

Descens:

Per al descens tenim diferents opcions, depenent de les ganes de fer el cabra que tinguem. L’opció més tranquil·la és remuntar la part final de la Canal del Joc de l’Oca i anar a cercar el camí de la Palomera. Sinó podem baixar per la Canal del Joc de l’Oca o bé pel Barranc dels Tres en Ratlla (remuntant el Joc de l’Oca i desviant-nos abans de prendre el camí de la Palomera)

El que més m’ha agradat:
 • Regust 100% clàssic.
 • Bona opció per allargar les vies de la Miranda de Can Jorba o per accedir a les vies de l’Agulla de Can Jorba sense pujar per la canal del Joc de l’Oca.

Descarregar PDF de la piada i la ressenya

[elfsight_instagram_feed id="1"]