Montserrat Serrat de les Lluernes

Tsering a l’Agulla Ratpenat

** 19 Abril, 2010

El Serrat de les Lluernes passa desapercebut a l’ombra del majestuós perfil del Cavall Bernat. No obstant hi ha obertes un grapat de vies, ideals per quan el sol comença a picar. La Tsering puja al capdamunt de l’Agulla Ratpenat. La via es troba generosament equipada amb parabolts, no presentant cap pas difícil obligat (tot allò que supera el IV+ pot fer-se en Ao) i amb una roca variable, des de molt discreta fins a bona en algun punt.

 • Via: Tsering
 • Zona: Montserrat – Serrat de les Lluernes
 • Dificultat: 6a/Ao (D)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Llargària: 125 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 16 cintes exprés és suficient, encara que si ho volem xapar tot en necessitarem una vintena
 • Orientació: Nord
 • Valoració:**

Aproximació:

Des de Santa Cecília prenem el camí de l’Arrel direcció al Monestir. Un cop passada la canal del Cavall i uns pocs metres abans d’arribar a la canal del Arítjols hem de prendre un corriol a mà dreta (fites) que ens mena a unes cordes fixes que ens deixaran a peu de via.

L1(V/A0 o 6b)

Iniciem la via enfilant-nos a un llavi amb roca una mica cutre. Un cop sobre el llavi hem de superar una panxa (6b) que es fa sense cap mena de problemes en Ao, com ha estat el cas. Un cop superada, seguim per una placa amb bon cantell, que es va inclinant fins que es converteix en una rampa que ens mena a la reunió. 25 metres.

L2(IV)

Sortim de la reunió flanquejant cap a l’esquerra fins que ens situem a l’alçada de la primera expansió. Un cop xapada seguim recte amunt, per una placa inclinada. La dificultat d’aquest llarg rau en el fet de que no se’ns quedi res a les mans. 50 metres.

L3(6a o V/Ao)

Sortim de la reunió cap a l’esquerra per terreny que ràpidament es posa vertical. El tram de 6a són un parell de passos, un cop superats, l’escalada perd intensitat ràpidament fins arribar a la següent reunió, que la fem a una mena de collet. 35 metres.

L4(III+)

Tirada que només ens serveix per anar a buscar la instal·lació de ràpel. 15 metres.

Descens:

En ràpel. Dos opcions: un ràpel de 45 metres i un altre de 50 o bé tres de 45,25 i 25.

El que més m’ha agradat:
 • El tercer llarg, si el fem tot en lliure, és de les poques coses que es salven de la via.
El que no m’ha agradat tant:
 • Roca variable.
 • Sobre-equipada, sense sentit.