Agulles Montserrat

Aresta Brucs del Pingüí

*** 24 Abril, 2010

L‘Agulla del Pingüí resta mig amagada al cor de la regió d’Agulles. No obstant, la seva Aresta Brucs, no té res a envejar a altres Agulles de més renom. La via es troba equipada amb parabolts i només ens caldrà cinc cintes per repetir aquest curt però bonic itinerari.

 • Via: Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 60 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 5 cintes exprés i una vaga per savinera
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Hem d’anar fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí hem de prendre el camí en direcció nord que condueix fins a l’Agulla de l’Arbret. Un cop passat l’Esquelet prendrem la següent canal a mà esquerra. Pugem fins arribar al coll, on comença la via.

L1(IV)

La via s’inicia al coll que hi ha entre l’Agulla de l’Esquelet i el Pingüí. Pujarem per la placa inclinada a caçar el primer parabolt, que es troba a uns 5 metres del terra. Un cop xapat no hem d’anar cap a la dreta (Via Hello Harry). Seguim en lleugera tendència a l’esquerra fins que trobem la següent expansió. Un cop xapada anirem en tendència a la dreta, sempre cercant la lògica. Trobarem una altra expansió. Ara pujarem recte amunt fins situar-nos sota el sostre. Un cop estiguem a l’alçada del sostre flanquegem cap a la dreta fins entrar a la reunió. 35 metres.

L2(V)

Sortim de la reunió i anem a llaçar una savina que tenim una mica a la dreta. Un cop llaçada pugem un ressalt i flanquegem cap a l’esquerra fins entrar a una placa vertical. Al principi trobarem grans còdols, però de seguida la presa es torna més escadussera. Després d’uns metres més fins la placa es comença a inclinar i es torna més fàcil fins que arribem a la reunió. 25 metres.

Descens:

Ràpel de 10 metres per la vessant nord-oest. El ràpel ens deixa a la canal entre el Pingüí i la Vespa. La baixem i arribem a la canal que hem pres per pujar.

El que més m’ha agradat:
 • Via lògica i amb bon rocam.
 • Equipada amb criteri.
 • Ideal per combinar amb altres vies veïnes.
El que no m’ha agradat tant:
 • Es fa curta.