La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Garrets-Eusebi a la Paret de la Formiguera

*** 3 maig, 2010

Lleugerament més difícil que la seva popular veïna, la Martinetti, la Garrets-Eusebi és una divertida via de concepció esportiva completament equipada per gaudir del peculiar calcari de la Paret de la Formiguera.

Mantinguda en V/V+ i amb passos força divertits segur que ens deixa un bon regust de boca. Una bona opció és combinar les dues vies, donat que són molt ràpides de fer i de característiques molt similars.

 • Via: Garrets-Eusebi
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Paret de la Formiguera
 • Dificultat: 6a (MD-)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 90 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via totalment equipada
 • Material: 12 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç; primer passarem pel costat de la Paret de l’Os i al 2,5 km del desviament estarem davant la Paret del Cilindre.
Es pot aparcar a mà esquerra. Des d’aquest punt veiem la paret Formiguera i el terraplè de la via del tren. Hem de dirigir-nos en direcció al terraplè i remuntar-lo per la banda dreta. Un cop som a dalt només hem de creuar la via i situar-nos al peu de la paret. (10 minuts des del cotxe).

L1(IV+)

La via s’inicia uns pocs metres a l’esquerra de la Martinetti. Ens enfilarem a una placa inclinada i anirem avançant recte amunt. En tot moment trobarem molt bones preses. Quan la paret es torna més tombada trobarem la reunió, molt còmoda. 25 metres.

L2(6a)

Sortim de la reunió un pel a la dreta per de seguida tornar a tirar lleugerament a l’esquerra. De seguida la paret es posa vertical i l’escalada es torna mantinguda. A la meitat del llarg trobarem el pas clau de la tirada, per superar una petita panxeta, amb presa no gaire evident però molt bona quan la trobem. Un cop superat aquest tram continuem amunt seguint el camí que ens marquen les assegurances. Uns pocs metres abans de la reunió trobarem unes llastres força sospitoses (aneu amb cura). Per entrar a la reunió, que es fa en una molt bona lleixa, ho farem des de sota, caçant un molt bon còdol que ens permetrà pujar peus i solucionar el pas. 40 metres.

L3(V+)

La darrera tirada també és molt bonica, encara que més curta que l’anterior. El pas clau el trobarem per superar una petita panxa, però a la banda esquerra trobarem una molt bona fissura que ens permetrà solucionar el pas. Els darrers metres els fem en lleugera tendència a la dreta fins que trobem la reunió. 25 metres.

Descens:

Podem rapelar des de la darrera reunió de la via o bé baixar caminant pel vessant nord de la paret.

El que més m’ha agradat:
 • Mantinguda i divertida en V/V+.
 • Reunions molt còmodes.
 • Ràpida de fer, fet que ens permet combinar-la amb altres vies de la paret.
El que no m’ha agradat tant:
 • Algun petit tram de roca a controlar.
[elfsight_instagram_feed id="1"]