Montserrat Sant Benet

Àrea de servei al Mirador dels Ermitans

*** 19 maig, 2010

Just a la dreta de la popular Camí de l’Alsina puja l’Àrea de servei, una interessant via de caire esportiu on destaca l’excel·lent segon llarg: un mur vertical de forats on la pila serà fonamental.  La roca és en tot moment de primera qualitat i l’equipament, a base d’espits, ben fet. En definitiva, una bona manera d’arribar a Sant Benet sense tenir que pujar tantes escales.

 • Via: Àrea de servei
 • Zona: Montserrat – Sant Benet
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 100 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb espits
 • Material: 8 cintes exprés
 • Orientació: Est
 • Valoració:***

Aproximació:

Sortim del Monestir en direcció a Sant Benet per les Escales dels Pobres. Travessarem un petit pont de fusta, continuem pujant, farem un primer revolt tancat  a la dreta; quan arribem al següent revolt tancat cap a l’esquerra, veurem un corriol que s’endinsa al bosc. Seguim el corriol i en un moment serem a peu de via.

L1(V)

La via s’inicia uns metres a la dreta del tercer llarg del Camí de l’Alsina. Començarem superant un llavi senzill que ens servirà per col·locar-nos sobre una placa inclinada. Anirem escalant sobre terreny fàcil en tendència a la dreta fins arribar a un petit desplomet. El superem per la seva dreta i arribem a una còmoda lleixa on fem la reunió. 20 metres.

L2(6a+)

Sortim en diagonal a l’esquerra per anar a xapar el primer espit, que es troba a l’inici de la panxa que haurem de superar per situar-nos a la placa. Un cop xapat anem per l’esquerra de l’assegurança, on trobarem bons forats. Superar aquesta panxa és el pas clau de la tirada. Un cop sobre la placa ens queda un bon tram d’escalada molt vertical, sobre forats i roca de primera, on haurem d’anar fent ziga-zagues per trobar la millor presa. Passat el tram més potent la paret va perdent lleugerament verticalitat fins arribar a la reunió. 30 metres.

L3(V+)

Sortim de la reunió en diagonal a la dreta, seguint la lògica de les assegurances. La roca és molt bona i la dificultat baixa fins que arribem a una panxa (pas clau del llarg) que ens barra el pas. Per superar-la haurem d’anar a buscar uns bons forats a l’esquerra del primer espit, per després poder creuar a la dreta i xapar la següent assegurança. Un cop passada la panxa, la dificultat torna a minvar ràpidament fins que tornem a trobar una darrera panxeta, aquesta més fàcil que l’anterior. Arribarem a un bosquet penjat on farem la reunió. 35 metres.

L4(IV+)

A la darrera tirada haurem de superar un bonic muret amb molt bona roca. Té un pas un xic més difícil a mitja tirada, però res que no es superi amb una mica de col·locació. Sortint del muret anirem a parar al Mirador dels Ermitants, on muntarem la reunió aprofitant la barana. 15 metres.

Descens:

Caminant cap a l’esquerra fins arribar a la Plaça de Santa Anna. Des d’aquí prenem el camí del les Escales dels Pobres fins al Monestir.

El que més m’ha agradat:
 • Segon llarg de primera categoria.
 • Roca de primera!!
 • Ben equipada.
[elfsight_instagram_feed id="1"]