Gorros Montserrat

Via Àpia a la Magdalena Inferior

*** 27 juliol, 2010

Bonic i senzill itinerari amb un marcat caràcter d’escola que aprofita la magnífica roca del vessant est de la Magdalena Inferior. Via recomanable per tots aquells que busquin una escalada sense compromís, molt equipada, de grau suau, ràpida i amb roca de primera.

 • Via: Via Àpia
 • Dificultat: IV+ (D-)
 • Dificultat obligada: IV
 • Llargària: 90 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts de color verd (re-equipada el 2009)
 • Material: 8 cintes exprés
 • Orientació: Est
 • Valoració:***

Aproximació:

Des de l’estació superior de Sant Joan prenem el camí cap a Sant Jeroni. Al arribar a l’alçada de la Magdalena inferior trobarem un corriol que surt a mà esquerra i fent una sèrie de ziga-zagues porta a les escales de Jacob. Un cop al capdamunt de les escales seguim uns deu metres fins que trobem un espit amb placa rectangular i una taca verda a la paret.

L1(IV+)

La via s’inicia al mateix camí. Ens enfilem a la paret i continuem recte a través d’una placa inclinada amb molt bones preses fins que arribem a situar-nos sota una panxa (aquest és el pas clau de la via). Per superar-la haurem d’atènyer una molt bona bústia que hi ha una mica per sobre i a la dreta del parabolt. Un cop agafada només haurem de tibar una mica de braços per guanyar la panxa i situar-nos sobre una nova placa, un pèl més vertical que l’anterior, però igual d’agradable. Escalem amb lleugera tendència a l’esquerra fins la reunió. 35 metres i 8 parabolts.

L2(IV+)

Sortim per la dreta de la reunió i enfilem recte amunt una curta secció vertical on les preses són més petites, però igual de bones. Un cop superat aquest tram la paret s’ajeu i el llarg ja no presenta més complicacions fins la reunió. 25 metres i tres parabolts.

L3(IV+)

Sortim de la reunió per l’esquerra en diagonal i de seguida recte amunt. Trobarem una primera part vertical que ens mena a una balma. Un cop a la balma flanquegem cap a la dreta fins que sortim i després seguim recte amunt, en un tram més vertical però amb preses superlatives. Als pocs metres la placa s’ajeu i seguim per terreny inclinat fins la darrera reunió. 30 metres i 7 parabolts.

Descens:

Per al descens rapelarem la via normal, amb un ràpel de 40 metres o dos de 20. Cal dir que la instal·lació de ràpel del cim ha estat substituïda per una de nova.

El que més m’ha agradat:
 • Roca de primera, amb preses per tots els gustos.
 • Tot i ser una via molt senzilla, tots els llargs tenen algun tram especialment bonic.
 • Bona via per començar a fer de primer de corda.
[elfsight_instagram_feed id="1"]