Gorros Montserrat

Directa Incierta a la Gorra Marinera

*** 28 juliol, 2010

Itinerari que aprofita el millor d’aquest vessant de la Gorra Marinera per traçar una ruta directa i divertida. Un primer pas dur i exposat (que es pot escaquejar per l’esquerra) dóna pas a un segon llarg d’agradable escalada en placa, fàcil i plaent. Una curta tirada de tràmit ens mena al darrer llarg, dret i farcit de preses excepcionals que ens farà xalar de valent.

 • Via: Directa Incierta
 • Dificultat: 6a (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 145 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 8 cintes exprés i opcionalment una plaqueta recuperable pel darrer llarg
 • Orientació: Est
 • Valoració:***

Aproximació:

Des de l’estació superior de Sant Joan prenem el camí cap a Sant Jeroni fins arribar a peu de via, al mateix camí.

L1(6a)

Iniciem la via des del mateix camí enfilant-nos a una balma característica. La superem una pèl per l’esquerra de l’espit, bloquejant sobre regletes i pujant peus, és un pas dur que ens deixa sobre la balma. Encara ens queden uns metres fins abans de poder xapar la segona expansió (una caiguda ens faria picar contra la lleixa). Un cop xapat el segon espit seguim per terreny amable fins la primera reunió. 20 metres.

L2(IV+)

Sortim de la reunió un pèl a l’esquerra per després traçar una diagonal cap a la dreta. Tenim uns metres d’escalada molt agradable, amb bona presa i divertida. Ens anirem decantant cap a l’esquerra fins arribar a una reunió que no muntarem. Des de la reunió seguim amunt per terreny ajagut i sorprenentment sobreprotegit fins que trobem una nova reunió. 55 metres.

L3(III+)

Tirada de tràmit. Sortim cap amunt per anar a buscar la reunió que es troba en una concavitat característica. 25 metres.

L4(V)

Sens dubte el millor llarg de la via (en realitat pertany a la via ‘pel davant’ oberta per en Capeta i en Noves). Sortim de la reunió recte amunt per terreny vertical i amb preses sensacionals. Són uns metres que ens fan gaudir del plaer de l’escalada. Un cop superat aquest primer tram vertical ens hem d’anar decantant cap a l’esquerra (atenció perquè hi ha certa distància entre assegurances i pot ser una mica perdedor, no seguir recte!!) Fins situar-nos sota una expansió. Un cop xapada ens queda un bonic pas atlètic per enfilar-nos per terreny inclinat. A partir d’aquest punt anem en diagonal a l’esquerra fins arribar a una petita lleixa que seguim travessant a l’esquerra fins que trobem uns parabolts que ens menen al cim. 45 metres.

Descens:

Des-grimpem per la cara sud (ruta normal) fins trobar una instalació de ràpel. Ràpel de 20 metres.

El que més m’ha agradat:
 • Preciosa quarta tirada, vertical i amb bona roca.
 • Ombra per la tarda, bona opció per una tarda calorosa.
[elfsight_instagram_feed id="1"]