La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Integral Pim-Pam a la Paret del Pont

*** 13 Octubre, 2010

La Paret del Pont és l’aneguet lleig de Sant Llorenç; deixada de banda, amb una alçada modesta i un aspecte poc engrescador. No obstant, amaga algun itinerari que prou paga la pena, com la Normal o la Integral Pim-Pam, que ens poden servir per acabar d’arrodonir la jornada d’escalada. Aquesta darrera, aprofita la via Tita-Pon, per enfilar-se a la part més alta de la paret amb tres llargs de corda més. La integral resta equipada i només ens caldran 8 cintes per repetir-la.

 • Via: Integral Pim-Pam
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Paret del Pont
 • Dificultat: 6a (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 130 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Primer llarg amb espits i la resta amb parabolts i algun pont de roca
 • Material: 8 cintes exprés
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç i aparquem el vehicle just abans de creuar el pont. Les vies es troben a la paret de davant. Només haurem de creuar el pont i enfilar-nos fins la feixa on comença la via.

L1(6a)

Haurem d’enfilar-nos a unes grades per arribar al peu de via. El primer llarg és deliciós: vertical i moderadament mantingut, amb bones preses tant per mans com per peus, però amb una curta secció central més fina, on la presa és més garrepa. La roca és sorprenentment agraïda i contribueix a que xalem de valent en aquesta primera tirada. 35 metres.

L2(IV)

Aquesta segona tirada és una excusa per poder fer el tercer llarg. Només trobarem un petit ressalt molt fàcil, que evita fer tot el llarg caminant. 30 metres.

L3(V+)

Iniciem la tirada enfilant-nos per una curta placa que ens deixa davant una panxeta. La superem i ens situem a una nova placa que es va redreçant. En aquest punt podem fer un parell de passos de diedre abans de sortir a una petita lleixa. Encara ens quedarà superar una darrera panxeta amb un pas prou elegant i ja per terreny fàcil arribem a la reunió, que és d’un sol parabolt, igual que la reunió anterior. 40 metres.

L4(IV)

Només començar la darrera tirada trobem un petit mur que superem fàcilment i seguim caminant pel llom fins al cim, on trobarem un potent pont de roca que ens servirà per fer la darrera reunió. 25 metres.

Descens:

Anem a buscar el coll i des d’allí baixem pel terreny més evident fins arribar a la carretera.

El que més m’ha agradat:
 • Bon primer llarg, vertical, amb roca de qualitat i passos divertits.
 • Tercer llarg prou interessant.
 • Ben equipada.
El que no m’ha agradat tant:
 • Inevitablement discontinua, amb dos tirades de transició.

Potser també et pot interessar: