La Plantació Montserrat

Pell Roja als Estalvis del Porró

*** 10 Desembre, 2010

Rabassuda i d’aspecte obès els Estalvis del Porró és una modesta agulla, que amaga però, un rocam de primera. En Joan Vidal, coautor de la recentment publicada guia de La Plantació i expert coneixedor de la zona, endevina, juntament amb en German Torrijos i en Martí Jubany a trobar una línia prou interessant i directa, traient tot el suc d’aquesta petita mole en forma de mozzarella. Es tracta d’una escalada curta, ràpida, molt ben assegurada i ideal per combinar amb altres rutes properes.

 • Via: Pell Roja
 • Zona: Montserrat – La Plantació
 • Dificultat: 6a (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 60 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via totalment equipada amb parabolts i espits
 • Material: 12 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de l’aparcament del Clot de la Mònica, prenem el corriol que puja cap a Sant Joan (marques blaves). El seguim, deixant la Pastereta enrere fins que guanyem un collet. En aquest punt prenem el corriol de l’esquerra (marques grogues i blanques). El seguim creuant un bosc i al cap d’una estona anirem guanyant alçada amb unes giragonses fins que veiem els Estalvis del Porró davant nostre. Continuem fins que ens situem a la seva alçada i aleshores prenem un corriol a mà dreta que ens deixarà a peu de via.

L1(6a)

Trobar el peu de via és fàcil donat que el primer llarg ressegueix una evident fissura fàcil d’identificar. Aquesta primera tirada té uns primers metres força mantinguts  i tècnics de 6a (potser més del que sembla d’entrada). Un cop arribem a un pont de roca la pedra canvia completament, tornant-se cantelluda, mentre l’escalada va perdent verticalitat fins arribar a la reunió. 30 metres.

L2(V+)

Ataquem directament el petit desplom que tenim a la dreta de la role, amb bona presa i un parell de moviments atlètics. Un cop superat la placa s’ajeu fins que arribem a un llavi fàcil de superar. Passat el llavi anem seguint les assegurances per terreny fàcil fins arribar al cim de l’agulla, on muntarem la reunió aprofitant un pi. 60 metres.

Descens:

Baixem pel vessant nord anant a buscar la canal que hi ha entre els Estalvis del Porró i el Porró (una mica selvàtic) fins que arribem a un corriol que ens mena al sender per on hem pujat.

El que més m’ha agradat:
 • Primer llarg intens.
 • Bona roca en general.
 • Molt ràpida de fer, ideal per completar la jornada d’escalada per la zona.