La Plantació

El Caçador de Mamuts al Barretet

*** 11 desembre, 2010

Pujar dalt del Barretet i relaxar-nos mentre ens delectem amb una de les millors panoràmiques de la zona del Sentinella justifiquen per sí mateix la llarga aproximació; i si a això hi afegim una roca de primera qualitat i un itinerari curt però divertit ja tenim excusa per arribar-nos a aquesta original agulla amb forma de barretina.

 • Via: El Caçador de Mamuts
 • Zona: Montserrat – La Plantació
 • Dificultat: V+ (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargaria: 50 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 8 cintes exprés i opcionalment un friend Camalot #0.75 pel darrer llarg
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de l’aparcament del Clot de la Mònica, prenem el corriol que puja cap a Sant Joan (marques blaves). El seguim, deixant la Pastereta enrere fins que guanyem un collet. En aquest punt prenem el corriol de l’esquerra (marques grogues i blanques). El seguim creuant un bosc i al cap d’una estona anirem guanyant alçada amb unes giragonses fins que veiem el grup d’agulles del Porró; el Barretet es troba a la part superior d’aquest grup. Així seguim el camí fins localitzar l’agulla i ens desviem per un corriol que puja directe al Barretet. La via es troba a la part alta de la canal que formen el Barretet i l’Agulla del Divendres Sant.

L1(V+)

La via es troba a la vessant sud-est del Barretet, a la canal que formen aquesta amb l’Agulla del Divendres Sant. No és difícil localitzar-la, ja que són els únics parabolts de la paret. La via s’inicia amb un difícil pas de cinquè superior per abastar la primera expansió.

A partir d’aquest punt el llarg es converteix en una agradable escalada sobre molt bona roca, que recorda els camps de patates de Gorros. El llarg va en lleugera tendència a la dreta fins arribar a la reunió en un llavi característic. 25 metres.

L2(V+)

El segon llarg s’inicia amb una sortida de la reunió vertical però molt bonica i amb roca igual de bona que al primer llarg. El tram clau el trobem a l’alçada de la cinquena xapa, on el tema es torna a posar vertical (anar a buscar-la per la seva dreta).

Un cop xapada ens queda una panxeta i un tram fàcil, on podem protegir una bona fissura amb un Camalot #0.75. L’arribada al cim és una mica descomposta i haurem de parar cura en no fer caure pedres. La reunió la fem sobre una ferma arrel. 25 metres.

Descens:

Fem un ràpel de 40 metres des de l’arrel cap a la canal per on hem vingut; preveure cordino i maion per si un cas.

El que més m’ha agradat:
 • Agulla solitaria amb unes extraordinàries vistes des del cim.
 • Roca molt bona, tipus Gorros.
 • Bona per combinar amb altres vies de la zona.
[elfsight_instagram_feed id="1"]