La Plantació Montserrat

La Paciència del Sioux a La Mamelleta

** 17 desembre, 2010

Escalada sense cap mena de substància que ens deixa del tot indiferents. Només recomanable si tenim ganes d’ascendir l’agulla o bé per aquells que s’inicien com a primers de corda, trobant una ascensió fàcil i segura per anar agafant confiança amb la corda per sota.

 • Via: La Paciència del Sioux
 • Zona: Montserrat – La Plantació
 • Dificultat: IV+ (BD+)
 • Dificultat obligada: IV
 • Llargària: 75 metres
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 8 cintes exprés i una baga encintar una savina
 • Orientació: Sud-oest
 • Valoració: **

Aproximació:

Des de l’aparcament del Clot de la Mònica, prenem el corriol que puja cap a Sant Joan (marques blaves). El seguim, deixant la Pastereta enrere fins que guanyem un collet. En aquest punt prenem el corriol de l’esquerra (marques grogues i blanques). El seguim fins que un cop passat un torrent trobem unes fites a mà dreta que ens marquen un nou corriol. Seguim pel corriol que mena a una canal equipada amb esglaons metàl·lics. Un cop passada la primera secció d’esglaons prenem el camí de l’esquerra (fites) passant pel peu de via de la Infinity. Seguim remuntant per la banda esquerra de l’Agulla dels Col·leccionistes (trobarem una corda fixa) fins arribar a una clariana just davant de la vessant oest de la Roca de Sant Cugat (on comença la via Territori Dakota). Seguim amunt i quan estiguem entre la Mamella i la Mamelleta ens desviem cap a l’esquerra vorejant el vessant sud de la Mamelleta fins trobar el peu de via, una mica canal amunt.

L1(IV+)

Localitzar el peu de via és el més complicat de tota l’ascensió. L’itinerari s’inicia al principi de la canal que fan ‘La Triple’ i ‘La Mamelleta’; la primera assegurança es troba una mica amunt i costa veure-la.

Un cop localitzada només ens hem d’enfilar a la paret i començar a gaudir de la bona roca que ens acompanyarà quasi tota la via. La tirada és fàcil, sempre amb preses agraïdes. Només ens haurem d’assegurar d’anar seguint el camí correcte, ja que les assegurances, col·locades amb molt bon criteri, mai són a tocar. A la segona meitat del llarg la placa es va rampant fins arribar a la reunió. 40 metres.

L2(III+)

Sortim de la reunió recte amunt i de seguida trobarem un parabolt (l’únic del llarg).

Un cop encintat seguim recte fins una savina, que podrem llaçar amb una baga, que ens protegirà la superació d’un llavi. Un cop sobre el llavi seguim per una fissura amb roca discreta fins una bona alzina on farem la reunió. 20 metres.

L3(II)

Tirada de tràmit per arribar al cim de l’agulla. Assegurarem al segon de corda a esqueneta. 15 metres.

Descens:

El descens el fem des-grimpant la via normal (vessant nord) fins un collet, on baixem cap a l’est fins arribar a la canal entre La Mamella i La Mamelleta i desfem el camí de pujada.

El que més m’ha agradat:
 • Interessant via per a la iniciació en vies de més d’un llarg, amb bona distància entre assegurances (mai expo) sobre un terreny molt amable.
 • Bona roca, excepte al final del segon llarg.
El que no m’ha agradat tant:
 • Si el que busquem una escalada amb una mica d’al·licient millor abstenir-se.
[elfsight_instagram_feed id="1"]