Collbató Montserrat

La Tribu a la Paret de la Codolosa

*** 14 Febrer, 2011

De totes les vies de la Paret de la Codolosa, La Tribu és sens dubte la més exigent en quant a grau. Perfectament equipada i amb un esperit marcadament esportiu, la via ens posarà a prova a la sortida de la segona reunió per superar una potent panxa amb uns metres força goril·les.

 • Via: La Tribu
 • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
 • Dificultat: 6b+ (MD)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 105 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L1(IV+)

La via s’inicia uns metres a la dreta de la Full Equip (parabolts platejats per la nostra via). Superem una serie de murets fàcils però prou distrets fins la feixa on fem la primera reunió. 35 metres.

L2(6b+)

Sortim cap a l’esquerra per una rampa fins situar-nos sota el desplom, xapar la primera expansió ja té la seva conya. La secció té uns passos força clars, amb bons forats i regletes fins a la tercera xapa, on encara quedarà una sortida de més finura. Els passos són força atlètics i encadenar demana bona forma. Un cop superat el tram de 6b continua una agradable placa amb bona roca fins la segona reunió. 30 metres.

L3(6a)

Sortim de la reunió sobre bones preses de mans per superar una nova panxa (res a veure amb la del llarg anterior). Continuem uns metres recte amunt per després anar derivant cap a l’esquerra, amb dificultats molt més moderades i tornar a la dreta per entrar a la reunió. 25 metres.

L4(IV)

El quart llarg és totalment intranscendent i si volem rapelar la via en podem prescindir i baixar des de la tercera reunió.

Descens:

Des de la tercera reunió un ràpel fins la R1 i un altre fins a peu de via.

El que més m’ha agradat:
El que no m’ha agradat tant:
 • Darrer llarg del tot prescindible.