Frares Encantats Montserrat

Via Normal de la Sensenom

*** 3 abril, 2011

La Sensenom és una agulla d’elegància primaria, que serveix de fita per indicar on acaben les Agulles i comencen els Frares.

L’aresta sud és una enorme rampa que ens convida a grimpar més que escalar fins al seu cim. Una línia de calaix i sense complicacions, bona pedra de toc per iniciar-se en l’escalada o per gaudir d’un dia de primavera sense presses, amb flaire de romaní florit.

 • Via: Normal o Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Frares
 • Dificultat: IV+ (D)
 • Dificultat obligada: IV
 • Llargària: 110 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada, amb burins, espits i parabolts. Totes les reunions tenen almenys un parabolt
 • Material: 5 cintes exprés i una plaqueta recuperable
 • Orientació:  Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a Can Massana i ens dirigim vers el refugi Vicenç Barbé. Des d’allí  anem a buscar la Canal Ample i remuntem direcció al Coll d’Agulles, poc abans d’arribar-hi passarem pel peu de via.

L1(III)

La via s’inicia al peu del camí que va del refugi al Coll d’Agulles. La primera tirada és una senzilla grimpada. Hem de dirigir-nos cap un còdol gros de color marró molt característic, on trobarem un cap de burí. Un cop encintat continuem amunt en tendència a l’esquerra fins la primera reunió. 35 metres, un cap de burí i un espit.

L2(III)

La segona tirada segueix la tònica de la primera, amb una escalada molt moderada i agradable, sobre bona roca. 30 metres i dos espits.

L3(IV+)

Sortim de la reunió i de seguida la paret tomba, aleshores trobem una reunió que no cal muntar i que aprofitem per assegurar-nos. Just després quedem davant un bonic muret vertical. Per superar-lo tenim un elegant pas de quart superior, molt ben protegit amb una expansió. Un cop superat aquest tram ens restaran uns pocs metres per arribar al cim. 45 metres; 2 burins, la reunió i un parabolt.

Descens:

Un ràpel de 20 metres pel vessant nord ens deixa a un coll. Des del coll baixem per la vessant oest de l’agulla fins arribar al peu de via.

El que més m’ha agradat:
 • Escalada molt moderada amb aire entre assegurances, molt bona introducció a les vies de més d’un llarg.
 • Enclavament privilegiat; cim per gaudir i per relaxar-nos.
[elfsight_instagram_feed id="1"]