Agulles Montserrat

Guillem & Cia. a La Cadireta

** 23 Maig, 2011

La Cadireta, un dels perfils més característics del nord montserratí demana que hi ascendim sense presses, per un cop al cim reservar una estona seient relaxadament sobre la bola somital, que esdevé el més exclusiu dels miradors. La via Guillem & Cia proposa ascendir-hi pel vessant est, en escalada combinada, només havent de menester un bon grapat de cintes i un estrep.

 • Via: Gulliem & Cia
 • Dificultat: V+/Ae (MD-)
 • Dificultat obligada: V/Ae
 • Llargària: 105 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via completament equipada amb parabolts
 • Material: 14 cintes exprés i un estrep
 • Orientació: Est
 • Valoració: **

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de Can Masana i prenem el GR-172 direcció al Monestir. Un cop a l’alçada de la Cadireta prenem un curt corriol pel vessant est que ens mena a peu de via, a l’inici d’una evident fissura ampla.

L1(V+)

A aquesta primera tirada guanyem el pedestal de La Cadireta aprofitant una ampla fissura que s’enfila pel vessant est. L’escalada és divertida i molt assegurada; haurem d’anar gestionant-la amb passos d’encastament de mig cos i altres sortint cap a la placa, segons demani la situació. La roca és prou ferma, tot i que a la darrera part del llarg hi trobarem una pàtina sorrenca, un xic molesta. Un cop al pedestal trobem la reunió, però paga la pena flanquejar uns metres a l’esquerra i aprofitar-ne una altre pertanyent a un projecte, resultant-nos més còmode assegurar el segon llarg. 25 metres.

L2(V/Ae)

A la segona tirada haurem de superar un curt desplom a l’inici del llarg, per després anar progressant en escalada combinada fins arribar a un llavi on hi ha instal·lada la incòmoda segona reunió (amb les expansions exageradament separades). Val la pena continuar amunt uns pocs metres, superant un nou extraplom fins arribar a un còmode relleix on trobem la primera reunió de la Navarro, de burins, però en molt bon estat. 35 metres. Val a dir que a l’inici del llarg no ens hem de confondre i seguir una corrua de parabolts que marxen cap a la dreta, pertanyents a un projecte que mor un pocs metres més amunt.

L3(IV+/Ae)

Sortim de la reunió cap a l’esquerra i superem un altre curt tram extra-plomat en escalada artificial, que ens mena a una placa amb roca prou agraïda, on podrem anar progressant en lliure fàcil fins arribar a la tercera reunió, situada a una balma i de nou amb les expansions molt separades. 20 metres.

L4(IV+/Ae)

Ara iniciem el llarg marxant un metre a la dreta per atacar el darrer desplom, que un cop superat en artificial ens deixa a una vira a l’avant-cim. Des d’allí anem a buscar pel vessant nord el final de la GAM o pel vessant sud els darrers metres de la Xacó-Barés. 20 metres.

Descens:

Dos ràpels, un de 30 i un de 45 metres pel vessant sud primer i des del coll cap al vessant oest.

El que més m’ha agradat:
 • Divertit primer llarg, tot i que robat de l’Anglada-Guillamon.
 • Prou variada i una bona opció per pujar a La Cadireta sense gaire artificial.
 • L’estona que restes al cim contemplant l’horitzó que se t’obre al davant.
El que no m’ha agradat tant:
 • La segona i la tercera reunió amb les expansions molt separades. La segona especialment incòmoda; val la pena muntar-la a la Navarro, molt més còmoda i a peu pla.

Potser també et pot interessar: