Agulles Montserrat

Master and Commander a l’Agulla Manolito Garcia

** 27 Maig, 2011

Al capdamunt de la Canal de l’Ou de Colom trobem aquesta sèrie de petites agulles adossades i contraforts que culminen al cim de l’Agulla Manolito Garcia i que els Masó amb olfacte enllacen de la manera més digna.

La via és discontinua i s’hi escala poc, per contra però, gaudirem d’un entorn genial amb espectaculars vistes sobre Agulles i un ambient tranquil.

 • Via: Master and Commander
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V (D)
 • Dificultat obligada: IV
 • Llargària: 130 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb espits i algun clau
 • Material: 6 cintes exprés, alguna baga per savines i opcionalment l’Alien verd
 • Orientació: Sud
 • Valoració: **

Aproximació:

Des del refugi Vicenç Barbé prenem la canal de l’Ou de Colom (marques blaves). Un cop passat l’Ou continuem uns metres i ens desviem a la dreta fins al peu de via (marca tènue gravada a la roca i clau visible).

L1(IV)

La via s’inicia a la dreta de la canal de l’Ou de Colom; veurem el primer clau des del peu de via. Aquest tirada es desenvolupa per una placa inclinada, a l’inici molsosa degut a l’obaga, millorant ràpidament a mida que guanyem alçada. 20 metres.

L2(V)

L’única tirada interessant de la via, on escalem uns primers metres bonics, de presa franca i petita, molt protegits fins que minva la verticalitat. A partir d’aquest punt grimparem fins arribar a una alzina on muntem la segona reunió. 30 metres.

L3(III)

Flanquegem cap a l’esquerra fins arribar a una mena de micro-agulla (El Grumet), per des d’aquest punt grimpar fins al cim de la roca (Cota 95). Des del cim hem de fer una curta des-grimpada fins al coll, on muntarem la reunió. 25 metres.

L4(IV)

Ens enfilem per un llom fent una diagonal per anar a cercar el vessant oest de la roca que tenim davant. Flanquegem i seguim per un curt diedre que ens deixa a una rampa descomposta que seguim fins la reunió, al vessant sud-est de la bola somital. 45 metres.

L5(V-)

Ens hem d’enfilar per una fissura que ens queda en front per ràpidament guanyar el cim de l’Agulla Manolito Garcia. 10 metres.

Descens:

Fem un ràpel curt pel vessant nord-oest i prenem la canal que baixa fins passar pel peu de via.

El que més m’ha agradat:
 • Bonica segona tirada.
 • Entorn bucòlic i tranquil.
El que no m’ha agradat tant:
 • Via discontinua amb pocs trams atractius.
 • Parar compte amb la roca descomposta, sobretot als dos darrers llargs.