Montserrat Vinya Nova

Tomàquets d’Amagatotis a La Palleta

***** 18 setembre, 2011
Tomàquets d'Amagatotis

Absolutament deliciosa, Tomàquets d’Amagatotis ens descobreix el camí més lògic al cim de La Palleta i de pas gaudir d’una de les millors roques del migjorn montserratí.

Restaurada amb parabolts, la via conté alguns trams lleugerament exposats, que es veuen compensats per l’exquisidesa del seu impecable rocam. En definitiva, una escalada excitant que demana solvència en el cinquè grau per poder gaudir-la de dalt a baix

 • Via: Tomàquets d’Amagatotis
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: 6a (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 130 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Via equipada amb parabolts, 2 ponts de roca i 3 claus
 • Material: 10 cintes exprés. Poden ser útils alguns tascons i tricams, tot i que prescindibles
 • Orientació: Est
 • Valoració: *****

Aproximació:

Deixem el vehicle a la Vinya Nova  i prenem la pista que porta cap a Collbató. Passats un parell de revolts veurem una tanca metàl·lica a mà dreta i al cap de poc una porta d’obra. Tot just davant de la porta surt una nova pista a mà esquerra direcció als Pollegons. Seguirem la pista fins arribar a un torrent. Prenem el torrent  que puja amunt fins que i s’endinsa a la canal que formen la Palleta i el Pollegó est. Al cap d’una estona trobarem unes cordes fixes que ens permeten arribar a la base de la paret. La via comença uns metres a la dreta d’una placa commemorativa (via Pere Segura) i just abans de la filera de parabolts de la Tuaregs. 45 minuts aproximadament.

L1(6a)

El pas clau de la via el trobem per atènyer la primera assegurança, una secció vertical, on hem de saber llegir la roca (podem suavitzar el tema amb un tricam rosa). La resta de la tirada segueix força mantinguda tot i que a mesura que anem guanyant metres la dificultat es torna més amable. La roca és sensacional, com a la resta de la via. 35 metres.

L2(V+)

La segona tirada és senzillament sublim, seguint la lògica en tot moment i descobrint els punts febles d’aquest extraordinari pany de paret. Quan al darrer tram del llarg les assegurances desapareixen marxem en lleugera tendència a la dreta, sempre cercant el pas més senzill; al cap d’uns metres, a un llavi, trobarem un pont de roca i uns metres més amunt un altre. Des del segon pont de roca marxem en diagonal a l’esquerra fins a la reunió. 40 metres.

L3(V+)

Iniciem el llarg anant a buscar l’expansió que veiem des de la reunió. Un cop encintada seguim escalant un mur de roca cantelluda fins atènyer la segona expansió del llarg, bastants metres més amunt. Aquest tram esdevé lleugerament exposat. Un cop xapada la segona (i darrera) expansió continuem per terreny inclinat fins a la reunió. Si ho creiem necessari, podrem auto-protegir-nos convenientment amb algun tricam, tascó o llaçant merlets. 35 metres.

L4(V+)

La darrera tirada va a buscar una bona fissura que tenim a la dreta de la reunió. Haurem de fer una tibadeta per enfilar-nos-hi. Un cop a la fissura la progressió esdevé divertida i elegant. A la fissura hi trobem un clau a l’inici i un altre al final, a més admet bons tascons. Els darrers metres es converteixen en una agradable grimpada fins al cim de la Palleta. 20 metres.

Descens:

La via es troba equipada per rapelar. Nosaltres hem rapelat fins la segona reunió de la via Tuaregs (35 metres) i d’aquesta al terra (60 metres amb una mica de xiclet).

El que més m’ha agradat:
 • Roca absolutament espaterrant.
 • Línia genial, que sap trobar el punt feble en tot moment.
 • Equipada per fer escalar.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]