La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Cristian Gutiérrez a l’Esperó Remacha

*** 3 octubre, 2011
Esperó Remacha

L‘Esperó Remacha és potser un dels panys de paret més aprofitats de Sant Llorenç de Montgai. La Cristian Gutiérrez és una via de caire esportiu, completament equipada, que aprofita avarament l’espai lliure a la dreta de la Via Normal traçant tres llargs de dificultat mitjana. Amb bona roca, ràpida i rapelable esdevé una opció interessant per arrodonir la jornada o combinar-la amb vies properes.

 • Via: Cristian Gutiérrez
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Esperó Remacha
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 90 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via totalment equipada amb parabolts i químics
 • Material: 12 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració ***

Aproximació:

Aparquem el vehicle tot just davant l’Esperó. Pugem per uns esgraons metàl·lics i ens situem a peu de via, en front la làpida.

L1(6a)

La via s’inicia tot just sobre la làpida commemorativa però ràpidament flanquejarem cap a la dreta seguint els químics. Anirem trobant curtes panxes divertides de superar mercès a les excel·lents preses de mans que anem trobant. Uns metres abans d’arribar a la reunió trobem un desplom més difícil, on la presa es torna més escadussera i que esdevé el pas clau de la tirada. Un cop superat arribem còmodament a la reunió. 30 metres.

L2(6a+)

La segona tirada és especialment bonica, amb una escalada més tècnica, on la col·locació esdevé fonamental. Petites regletes, intercalades amb preses més generoses fins que tot just abans d’arribar a la reunió un desplom ens barra el pas. L’esquivem per l’esquerra anant a buscar unes nanses tremendes per tornar cap a la dreta i fer reunió. 20 metres.

L3(6a)

Flanquegem un metre a l’esquerra i enfilem un petit desplom amb bona presa al que segueix un tram vertical i mantingut. Després d’uns pocs metres sortim a terreny tombat i només ens restarà superar una sèrie de ressalts per arribar a la darrera reunió. 35 metres.

Descens:

Rapelant per la via.

El que més m’ha agradat:
 • Aproximació inexistent.
 • Roca molt bona.
 • Vertical, prou mantinguda i amb passos molt estètics.
El que no m’ha agradat tant:
 • Massa propera a la via Normal.
[elfsight_instagram_feed id="1"]