La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Integral Normal-Joe Pinto a la Paret del Pont

*** 16 novembre, 2011
Normal de la Paret del Pont

Segurament la modesta Normal de la Paret del Pont ha estat una de les primeres vies per molts escaladors de ponent. Dues tirades senzilles i amb roca més bona del que pugui deixar entreveure una primera ullada són prou al·licient per repetir aquesta tranquil·la via, que pot servir per completar un dia d’escalada a Sant Llorenç. La tirada de la Joe Pinto hi afegeix un toc de picant i ens permet escalar uns metres més acabant d’arrodonir l’itinerai.

 • Via: Integral Normal-Joe Pinto
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai- Paret del Pont
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts i espits
 • Material: 6 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç i aparquem el vehicle just abans de creuar el pont. Les vies es troben a la paret de davant. Només haurem de creuar el pont i enfilar-nos fins la feixa i tirar cap a l’esquerra fins localitzar el peu de via, una trentena de metres a l’esquerra de la Neura.

L1(IV+)

La primera tirada és una agradable escalada en placa, amb roca millor del que pugui semblar a primera ullada. La reunió la muntem en un còmode relleix. 35 metres.

L2(V-)

Sortim de la reunió cap a la dreta per després continuar recte amunt. La màxima dificultat de la tirada la trobem a l’hora d’enfilar una pnaxeta, que superem fàcilment mercès a les preses agraïdes. Fem la reunió a una feixa. 20 metres.

L3(6a+)

Aquesta tirada és la més exigent tècnicament del recorregut. Concentra les dificultats als primers metres, on primer haurem de superar un curt tram balmat que ens deixa sobre un llavi; un cop al damunt d’aquest haurem d’atacar un altre tram desplomat (no anar a la dreta, variant), on tocarà tibar sobre bones regletes fins sortir a terreny més amable. Fins a la reunió ens restarà un agradable tram de placa amb bona roca. 25 metres.

Descens:

Amb doble corda de 60 un ràpel fins a peu de via; sinó rapelant des de les reunions (totes equipades amb anella).

El que més m’ha agradat:
 • Molt ràpida, ideal per arrodonir el dia o per quan el temps es presenta molt insegur.
 • Bona roca, tot i les aparences.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]