Montserrat Serrat dels Monjos

Bikini al Serrat dels Monjos

**** 22 Desembre, 2011

De totes les vies del Serrat dels Monjos la Bikini és potser la més rodona, amb un inici exigent, que fa de filtre, i un sensacional darrer llarg amb un diedre atlètic i vertical, colofó perfecte per aquest atractiu itinerari.

La via, amb marca Ballart-Parera, és tota una declaració d’intencions, on haurem de posar-hi morro en més d’un punt, però que per contra ens regala sensacions difícils de trobar en altres vies.

 • Via: Bikini
 • Zona: Montserrat – Serrat dels Monjos
 • Dificultat: 6b (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a/A0
 • Llargària: 165 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Via semi-equipada amb espits
 • Material: 10 cintes exprés, joc de friends i/o tascons, una baga per savines. Tricams útils
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ****

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de les Coves del Salnitre (la barrera està baixada fins les 10 del matí, si arribem abans haurem de deixar el vehicle a la zona de la Salut). Pugem per les escales que surten de l’aparcament, fins trobar un camí que surt a mà dreta (tot just abans d’arribar a les coves). El camí va vorejant la paret. L’hem de seguir una estona, primer vorejant el Serrat de les Garrigoses i un cop passat un torrent vorejant el Serrat dels Monjos. Un cop passat el sector central del Serrat dels Monjos localitzem la via des del corriol i des d’allí pugem fins atènyer el peu de via, situada entre l’Alta Fidelitat i la Comix.

L1(6a+)

Els primers metres de es desenvolupen sobre plaques de presa petita i escalada de finura. Arribar a la tercera expansió és el pas clau de la via (6a obligat). Un cop superat el segon espit i estant dempeus sobre un llavi característic podem col·locar un tricam negre a caldo en un forat a la dreta (que ens ajudarà a calmar el coco). Un cop superada aquesta primera columna l’escalada esdevé més tranquil·la fins arribar a la reunió.  45 metres, 4 espits i un clau.

L2(6a)

Superem un primer esperonet i marxem cap a la dreta fins situar-nos al peu d’un diedre. Ens enfilem per aquest fins que tinguem l’espit a l’alçada de la panxa i aleshores flanquegem cap a l’esquerra sense manies; en aquest punt la roca és molt bona i dóna confiança fins arribar al següent espit (una caiguda abans de cosir-lo ens assegura picar al terra i un pèndul curiós). Continuem per la placa i ja més suau fins a la reunió. 45 metres, 4 espits.

L3(IV+)

Tirada de transició per anar a buscar el diedre final. En algun punt haurem de controlar la roca. A l’alçada del tercer espit hem de marxar a la dreta a buscar la reunió. 45 metres, 3 espits.

L4(6b)

Sens dubte el millor llarg de la via i un dels millors diedres del sector. Els primers metres es desenvolupen per placa d’escalada fina. La màxima dificultat es concentra entre el segon i el tercer espit (possible A0). Un cop entrem al diedre només ens queda xalar fins a dalt. La fissura admet de tot i a més trobarem un friend encastat. Al tanto amb el primer espit del diedre força tocat. Un cop arribem a la segona expansió del diedre hem de marxar cap a la dreta a buscar la darrera reunió.  30 metres, 5 espits i un friend encastat.

Descens:

Des de la reunió grimpem uns metres i marxem cap a la dreta per anar a cercar un corriol poc definit que va a petar a una instal·lació de ràpel. Fem un ràpel de 45 metres que ens deixa al costat del camí.

El que més m’ha agradat:
 • Diedre del quart llarg de cinc estrelles, vertical, atlètic i amb presa generosa.
 • Via mantinguda per ser al Serrat dels Monjos.
 • Bona roca en general.
 • Ràpida, possible combinar-la amb la Comix o la Picnic i fer una jornada complerta per la zona.
El que no m’ha agradat tant:
 • El penúltim espit del darrer llarg està força tocat.

Potser també et pot interessar: