Collbató Montserrat

Campions a la Codolosa

** 12 gener, 2012
Campions a la Codolosa

A l’amortitzada paret de la Codolosa encara hi ha lloc per encabir-hi noves vies; la dels Campions va encaixada entre la Rampa i la Full Equip, aprofitant una mica d’espai que quedava lliure. Molt semblant a la resta de vies del sector, consta d’una primera tirada de ressalts que ens mena al peu d’un bonic mur, on trobarem el pas clau, i més interessant de la via, sobre roca molt bona. El darrer aprofita un esperó desdibuixat per arribar fins a la part superior de la paret. Només haurem de menester 8 cintes per repetir-la.

 • Via: Campions
 • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
 • Dificultat: 6a (D)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 70 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 8 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: **

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L1(IV+)

Per localitzar el peu de via, que es troba entre les vies de la Rampa i la Full Equip ens haurem de fixar en un pont de roca equipat que és la segona assegurança de la via. El primer llarg va superant ressalts, a mitja tirada trobarem la primera reunió de la Rampa, hem de seguir recte i no marxar cap a l’esquerra fins atènyer la primera reunió, al peu d’un bonic muret 35 metres.

L2(6a)

El llarg més bonic de la via. El pas clau el trobem per arrencar del terra; hem de sortir rectes de la reunió amb bona mà dreta que ens permet agafar una bona presa per l’esquerra i pujar peus, estirar-nos i arribar a una mà dreta molt bona. A partir d’aquí la dificultat disminueix i continuem amb una escalada molt agradable. Un cop arribem a un pont de roca hem d’anar cap a l’esquerra (no marxar cap als parabolts de la dreta que pertanyen a la Full Equip) i per terreny fàcil fins la reunió. 15 metres.

L3(IV)

Anem a buscar una llastra que ens permet enfilar-nos a un esperonet amb roca sanejada i molt ben assegurat i anem seguint les xapes fins la reunió. 20 metres.

Descens:

Dos ràpels, un primer fins la segona reunió i un segon de llarg fins a peu de via.

El que més m’ha agradat:
 • Segon llarg, amb una mica de pebre i bona roca.
 • Les ubicacions de les reunions, molt ben pensades per rapelar.
El que no m’ha agradat tant:
 • Via poc interessant en general, només per acabar d’arrodonir el dia amb >altres vies de la paret.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]