La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Integral Tascons-Joe Pinto a la Paret del Pont

*** 30 Gener, 2012

A la dreta de la Normal de la Paret del Pont s’enfila una marcada fissura per on transcorre la via Tascons. Itinerari des-equipat d’una sola tirada, esdevé un terreny de joc perfecte per l’escalada neta, on podrem auto-protegir-nos perfectament a base de friends (més aviat grans) i encastadors. Per acabar d’arrodonir la jugada continuem un llarg més per l’esportiva Joe Pinto, canviant el xip i gaudint de l’exel·lent rocam d’aquesta.

 • Via: Integral Tascons-Joe Pinto
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai- Paret del Pont
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 70 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Equipament: La Tascons resta des-equipada fins que enfilem els darrers metres de la Normal; la Joe Pinto equipada amb espits
 • Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins el #3 de Camalot, excèntrics grans útils
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç i aparquem el vehicle just abans de creuar el pont. Les vies es troben a la paret de davant. Només haurem de creuar el pont i enfilar-nos fins la feixa i tirar cap a l’esquerra fins localitzar el peu de via, una cridanera fissura una trentena de metres a l’esquerra de la Neura.

L1(V+)

Llarg pertanyent a la via Tascons. Seguim la marcada fissura, aprofitant-la per assegurar-nos quan ho creiem convenient. A mitja tirada trobem el pas clau, una curta secció de moviments atlètics però amb molt bona presa. Quan la fissura es balma i ens barra el pas flanquegem a l’esquerra fins enfilar els darrers metres de l’agradable via Normal. 45 metres, 3 parabolts de la via Normal.

L2(6a+)

Canviem el xip per encarar la Joe Pinto, tirada de concepció esportiva que concentra les dificultats als primers metres, on primer haurem de superar un curt tram balmat que ens deixa sobre un llavi; un cop al damunt d’aquest haurem d’atacar un altre tram desplomat (no anar a la dreta, variant), on tocarà tibar sobre bones regletes fins sortir a terreny més amable. Fins a la reunió ens restarà un agradable tram de placa amb roca molt bona. 25 metres., 5 espits.

Descens:

Amb doble corda de 60 un ràpel fins a peu de via; sinó rapelant des de les reunions (totes equipades amb anella).

El que més m’ha agradat:
 • Bonic llarg de la Tascons, amb bona  roca punxent a l’interior de la fissura.
 • Ideal per jugar amb la ferralla.
 • Ràpida i combinable amb altres vies veïnes.

Potser també et pot interessar: