La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Los Diablillos a l’Esperó Remacha

** 19 febrer, 2012
Los Diablillos

A l’extrem dret de l’Esperó Remacha, tot just a la dreta de la Cristian Gutiérrez hi trobem la darrera via oberta en aquest amortitzat pany de paret: Los Diablillos. Es tracta d’una via de dos tirades, generosament equipada i de dificultat molt assequible que va cercant l’espai lliure d’aquesta part de la paret, amb un resultat variable. Per repetir-la només haurem de menester 12 exprés i parar atenció a la segona tirada, on haurem de xapar les cordes alternades i portar un bon assortiment de cintes llargues, donat que la gran quantitat de parabolts i la sinuositat del llarg fan que el fregament sigui notable.

 • Via: Los Diablillos
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Esperó Remacha
 • Dificultat: V+ (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 75 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts. Reunions equipades per rapelar
 • Material: 12 cintes, preferentment llargues
 • Orientació: Sud
 • Valoració: **

Aproximació:

Aparquem el vehicle tot just davant l’Esperó. Pugem per uns esgraons metàl·lics i seguim per una corda fixa que puja cap a la part dreta fins al peu de via, un minut des del vehicle.

L1(v+)

A la primera tirada les majors dificultats les trobarem als primers metres per superar un petit desplom i poc abans d’entrar a la reunió, quan haurem de fer un bonic flanqueig cap a l’esquerra. En aquest primer llarg trobarem un rocam variable, que tot i sanejat encara demana certa cura. 35 metres.

L2(V+)

El segon llarg és en general més reeixit que el primer, amb millor roca i una miqueta més d’ambient. A poc de començar trobem un tram de fissura prou bonic que dóna pas a una zona més inclinada que ens mena al darrer muret, on tocarà tibar una mica de bones gandes. 40 metres.

Descens:

Rapelant per la via o bé caminant en direcció nord fins trobar un corriol que va derivant cap a l’est i que ens acaba deixant al peu del vessant sud-est de la Paret de l’Ós.

El que més m’ha agradat:
 • Segon llarg amb algun tram interessant.
El que no m’ha agradat tant:
 • La via en algun moment va ben enganxada a la seva veïna.
 • L’excés de parabolts i la sinuositat del segon llarg fan que s’hagi d’anar amb molt de compte amb el fregament de les cordes.
[elfsight_instagram_feed id="1"]