Alt Urgell Perles

Putes Mosques a Perles

**** 22 febrer, 2012

La Putes Mosques, juntament a l’Amistades Pelirojas són les grans clàssiques de Perles, molt ràpides ambdues i per tant fàcilment combinables. De caire esportiu i perfectament equipada, Putes Mosques ens regala quatre llargs de corda sostinguts i variats sobre un rocam excepcional, amb una primera tirada clarament més tècnica, una segona de continuïtat, un tercer llarg amb un flanqueig d’aquells que hem de tenir la càmera a punt i una darrera tirada plaent, que ens deixa un bon regust de boca. Del tot recomanable.

 • Via: Putes Mosques
 • Zona: Perles
 • Dificultat: 6b (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 110 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 8 cintes exprés
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Per arribar a Perles ho farem venint de Coll de Nargó i prenent, un cop passat aquest en direcció a Andorra, el desviament cap a Fígols i Cambrils (L-401). Continuem direcció a Cambrils fins que arribem al poble de Perles i estacionem. Creuem la carretera i prenem un corriol que en poc més de 10 minuts ens deixa al peu del Roc d’en Solà, on comença la via (nom escrit a l’inici).

L1(6b)

La primera xapa és comuna amb l’Amistades Pelirojas; la nostra via en aquest punt marxa cap a la dreta. El primer llarg té una primera part bastant tècnica (6a) amb un pas clarament més difícil per guanyar un extramplom; es un pas d’equilibri per atènyer les preses bones que ens permetran superar aquest. Fins a la reunió la paret ajeu ostensiblement. 25 metres.

L2(6a)

El segon llarg és preciós. Es tracta d’una escalada plaquera, on s’agraeix anar sense presa però sense pausa, descobrint bones regletes i sorprenents gandes que no s’intuïen abans d’abastar-les. El pas clau el trobem a mitja tirada, un muret de col·locació, molt bonic. 25 metres.

L3(V+)

La tirada més estètica, on sortim de la reunió flanquejant cap a la dreta aprofitant una fissura que ens va abocant al buit; fins que arribem a una altra perpendicular a aquesta i que ens permet sortir cap amunt. Continuem per una placa amb roca de primera fins la reunió. 25 metres.

L4(V+)

Les dificultats més grans les trobem a l’inici del llarg, amb una sortida en diagonal cap a la dreta que demana certa col·locació. La resta de la tirada és absolutament plaent, a més trobarem un parell de curts passos en bavaresa que fan aquesta tirada més divertida. 35 metres.

Descens:

La via és rapelable, tot i que es pot baixar caminant cap a l’est i en pocs minuts tornarem a ser a peu de via.

El que més m’ha agradat:
 • Roca excelent.
 • Mantinguda i prou variada.
 • Fàciment combinable amb la seva veïna, aconseguint una fantàstica jornada d’escalada, amb un grau molt homogeni.
 • Ombra a partir de mitja tarda.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]