Alt Urgell Perles

Amistades Pelirrojas

***** 1 Març, 2012

Just a l’esquerra de la Putes Mosques s’eleva l’Amitades Pelirrojas, magnífica via esportiva de quatre tirades perfectament combinable amb la seva veïna i que ens dóna com a resultat una jornada de vuit tirades on el 6a és el grau dominant. Pel que fa a l’Amitades, només comentar que totes les tirades són bones, mantingudes en V+/6a i sorprenentment variades, amb passos tècnics, altres d’atlètics, plaques, bavareses, diedres… I tot això amanit amb equipament esportiu i un rocam del bo de l’Alt Urgell.

 • Via: Amistades Pelirrojas
 • Zona: Perles
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 110 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 12 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: *****

Aproximació:

Per arribar a Perles ho farem venint de Coll de Nargó i prenent, un cop passat aquest en direcció a Andorra, el desviament cap a Fígols i Cambrils (L-401). Continuem direcció a Cambrils fins que arribem al poble de Perles i estacionem. Creuem la carretera i prenem un corriol que en poc més de 10 minuts ens deixa al peu del Roc d’en Solà, on comença la via.

L1(V+)

La primera xapa és comuna amb la Putes Mosques; la nostra via en aquest punt marxa cap a l’esquerra en diagonal, amb algun passet més fi abans d’agafar una placa inclinada que ens mena a la primera renió. 20 metres.

L2(6a+)

Llarg estrella de la via, mantingut en 6a i amb un pas a mitja tirada un xic més difícil (presa amagada). Un cop superat el mur central, enfilem un diedre fantàstic que deixarem a l’esquerra per entrar a la segona reunió. 35 metres.

L3(6a)

Tirada molt bona també, que iniciem amb uns passos de bavaresa, per continuar en diedre fins que sortim cap a la placa de l’esquerra, on encara trobarem algun passet tècnic abans d’arribar a la reunió. 25 metres.

L4(6a)

Un pas de posar-s’hi bé al poc de sortir de la reunió i després fàcil fins a la reunió. 20 metres.

Descens:

La via és rapelable, tot i que es pot baixar caminant cap a l’est i en pocs minuts tornarem a ser a peu de via.

El que més m’ha agradat:
 • Mantinguda en el seu grau.
 • Variada tot i els pocs metres, amb passos molt bonics.
 • Perfectament combinable amb la Putes Mosques, aconseguint 8 tirades fantàstiques.
 • Equipada esportivament.

Potser també et pot interessar: