La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Savina Wall a la Paret de la Formiguera

** 22 Abril, 2012

A l’esquerra de la Via Normal s’han equipat un parell d’itineraris indicats per iniciar-se en vies de més d’un llarg. El de més a l’esquerra, la via Savina Wall, és una ruta d’escassa dificultat, generosament equipada amb parabolts que esdevé un terreny de joc ideal per a la iniciació. Per repetir-la només ens caldran 8 cintes.

 • Via: Savina Wall
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – paret de la Formiguera
 • Dificultat: IV+ (D-)
 • Dificultat obligada: IV
 • Llargària: 70 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts. reunions rapelables.
 • Material:  8 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: **

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç; primer passarem pel costat de la Paret de l’Os i al 2,5 km del desviament estarem davant la Paret del Cilindre. Es pot aparcar a mà esquerra. Des d’aquest punt veiem la paret Formiguera i el terraplè de la via del tren. Hem de dirigir-nos en direcció al terraplè i remuntar-lo per la banda dreta. Un cop som a dalt només hem de creuar la via i situar-nos al peu de la paret. (10 minuts des del cotxe).

L1(III)

Tirada rampada sense cap dificultat que ens mena a un relleix on muntem la primera reunió. 25 metres.

L2(IV)

La paret es redreça lleugerament i l’escalada esdevé un xic més engrescadora, sempre al voltant del IV grau. Bona presa en tot moment i expansions ben juntetes. 20 metres.

L3(IV+)

La tercera tirada continua amb la tònica de l’anterior, tot i que a mig llarg, més o menys a alçada d’una savina característica tenim un tram més dret, però que amaga unes gandes molt generoses que fan que l’escalada esdevingui plaent i divertida. 25 metres.

Descens:

Podem rapelar des de la darrera reunió de la via o bé baixar caminant pel vessant nord de la paret.

El que més m’ha agradat:
 • Bona via per iniciar-se o portar a algú que no hagi escalat mai.