La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Catefer a la Paret de la Formiguera

*** 23 Abril, 2012

A l’extrem est de la Paret de la Formiguera trobem aquesta interessant via. Amb un primer llarg de diedre atlètic i passos elegants i una segona tirada amb un final aeri, esdevé el complement ideal per acabar d’arrodonir la jornada a la zona.

 • Via: Catefer
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Paret de la Formiguera
 • Dificultat: V (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 50 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts. Reunions rapelables.
 • Material: 6 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç; primer passarem pel costat de la Paret de l’Os i al 2,5 km del desviament estarem davant la Paret del Cilindre. Es pot aparcar a mà esquerra. Des d’aquest punt veiem la paret Formiguera i el terraplè de la via del tren. Hem de dirigir-nos en direcció al terraplè i remuntar-lo per la banda dreta. Un cop som a dalt no creuem la via i prenem una fresa que marxa a la dreta fins el peu de l’evident fissura per on transcorre la via.

L1(V)

La primera tirada es desenvolupa íntegrament en diedre, amb un primer pas atlètic per entrar al diedre i una continuació que demana certa traça per anar col·locant correctament i així progressar amb elegància. 25 metres, 6 parabolts.

L2(V)

La segona tirada continua pel diedre fins que aquest mor. Aleshores enfilem una placa vertical, encintant una expansió i derivant de seguida cap a l’esquerra pel mateix fil de l’esperó, en escalada aèria que ràpidament perd dificultat fins arribar a la segona reunió. 25 metres, 3 parabolts.

Descens:

Un sol ràpel d’uns 35 metres aproximadament, o bé dos de més curts aprofitant una reunió intermitja de la via de l’esquerra.

El que més m’ha agradat:
 • Primera tirada preciosa: escalada en diedre de llibre!!
 • Molt ràpida de fer, perfecte per acabar d’arrodonir la jornada.

Potser també et pot interessar: